top of page
  • Foto van schrijverPetra

Cuba * auténtica


#Cuba "Authentiek als haar mensen, aantrekkelijk als haar stranden, verrassend als haar steden, contrasterend als haar natuur en fascinerend als haar cultuur." 🌴


De Republiek Cuba is een land in het Caribisch gebied dat ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida ligt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaat Cuba niet uit één eiland, maar uit ruim vierduizend eilanden. De meeste van deze eilanden zijn klein tot zeer klein en vrijwel allemaal onbewoond. Sommige eilandjes zijn slechts een paar honderd vierkante meter groot. Veruit het grootste eiland heet wel Cuba, net als het land zelf. Hier woont ruim 99% van de bevolking van het land.


Wat je als toerist op zal vallen als je Cuba bezoekt is hoe warm en gastvrij de bevolking is. Een woordje Spaans spreken is daarbij wel handig, want het gros van de locals spreekt amper tot geen Engels. De mensen maken graag plezier en hebben een enorme passie voor muziek en dans. Zodra de eerste noten muziek te horen zijn staat men bij wijze van spreken al te dansen. Dit werkt aanstekelijk. Wat je wel merkt is dat een deel van de mensen inmiddels heel goed in de gaten heeft dat toeristen een goede bron van inkomsten kunnen vormen. Op fotografisch aantrekkelijke plekken zie je steeds vaker locals samenscholen die een betaling vragen om op de foto gezet te worden. Wat jammer is, is dat sommigen onder hen eigenlijk niet te ontwijken zijn met je camera als je bezienswaardigheden of mooie plekjes wilt fotograferen. Zorg er daarom maar voor dat je voldoende kleingeld op zak hebt als je met je fotocamera op pad gaat om mooie plaatjes te schieten.


Als er iets doodzonde is, is het om naar Cuba te vliegen om vervolgens een week of twee weken in een strandhotel te verblijven zonder verder iets te ondernemen. Het land is zo mooi, zo rijk aan cultuur, dat je er op uit zult moeten gaan om het land beter te leren kennen. Wat je gaat zien en doen is natuurlijk geheel afhankelijk van je persoonlijke interesses, maar ook van de plek waar je je vakantie in Cuba viert. Het hoofdeiland is met een lengte van zo'n 1250 kilometer dermate langgerekt dat afstanden een belemmering kunnen zijn. Ga je op rondreis door Cuba dan kun je natuurlijk al wat meer zien. Wij kijken graag samen met jou naar het excursie-aanbod dat je vooraf of ter plaatse kunt boeken.


NB. wij volgen regelmatig seminars van experts of verkeersbureau's over bv. cruises of bestemmingen, zo ook over Cuba. Neem gerust contact met ons op om te horen wat wij voor jou kunnen betekenen.
Comments


bottom of page