top of page
  • Foto van schrijverPetra

Armenië & Georgië

Deze reis laat je kennismaken met twee ongerepte parels van de Kaukasus; Armenië & Georgië. Kom in aanraking met eeuwenoude cultuur in christelijke kerken, kloosters en idyllische dorpen en laat de ongerepte natuur van het machtige Kaukasusgebergte op je inwerken. Reis door deze twee voormalige Sovjetrepublieken en laat je verrassen door een aaneenschakeling van waanzinnige hoogtepunten; ontdek Armenië en Georgië!

Breng, indien mogelijk, een bezoek aan de Dezerter Bazaar in Tbilisi. Deze massale markt is vlakbij het treinstation van Tbilisi gelegen en je treft hier gecontroleerde chaos aan! Een echte local geniet hiervan en komt hier om de inkopen te doen. Je kunt hier terecht voor heerlijk ruikende specerijen, een voorraad aardappelen of traditionele producten. Leuk om te bezoeken.

Dolma is een traditioneel gerecht in Armenië. Dankzij de ingrediënten en kruiden die typisch zijn voor elke regio, krijgt Dolma een bijzondere en unieke smaak. Het versiert de Armeense tafels bij elke gelegenheid en het wordt samen geserveerd met yoghurt. Wanneer je een restaurant binnen loopt kun je kiezen uit diverse "Dolma" gerechten. Kies de variant die je het lekkerste lijkt en laat de Dolma je hart veroveren! Liever wat anders? Probeer dan eens de Khash (soep/gerecht) gemaakt van rundvlees en water en geserveerd met Armeens brood, knoflooksaus, zout en een aantal bijgerechten. Maar het ovengerecht Clashlama met vlees, groentes en kruiden is ook een echte aanrader.


Meer weten over de mogelijkheden in Armenië en/of Georgië? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!

Comments


bottom of page