top of page
  • Foto van schrijverPetra

Op de planning voor 2020

In 2020 staan er een aantal grootse evenementen gepland, zoals de Wereldtentoonstelling, de Olympische Spelen maar ook de Amerikaanse verkiezingen.

We keken vast waar dat plaats zal vinden ...


Sinds 1851 zijn de #Wereldtentoonstellingen in verschillende landen gehouden zijn en in 2020 is Dubai de host.

🌴

#Dubai is een bijzondere stad in de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op zo'n 6 uur vliegen vanaf Nederland. Het is een stad van tegenstellingen: aan de ene kant is deze stad hypermodern, met de hoogste, grootste en mooiste hotels en winkels, maar aan de andere kant is het een stad waar niet zomaar alles kan en mag. Voor een onbezorgde vakantie is Dubai de ideale bestemming. Je kunt er genieten van zon, zee en strand zoals bijvoorbeeld aan Jumeirah Beach, je kunt er heerlijk eten en drinken in hele goede hotels en restaurants en je kunt er geweldig shoppen in de Dubai Mall en de the Emirates. De perfecte vakantiebestemming dus!


In 2020 zijn de Olympische Spelen in de bruisende stad #Tokyo - #Japan.

De stad is enorm - en elke buurt is uniek. Bezaaid met beroemde bezienswaardigheden die je niet mag missen, zoals de Sensoji-tempel en het keizerlijk paleis. Ontdek in de wirwar van straten een unieke cultuur en proef heerlijke gerechten.

🍣

In 2020 zijn de Amerikaanse verkiezingen. Een mooie gelegenheid om eens naar de omgeving van het White house te kijken.


De staat #Maryland is gelegen aan de oostkust boven Washington DC. Bijnaam van deze staat is"Old Line State" wat is overgebleven uit de Amerikaanse burgeroorlog. Veel historie in dit gebied.

Denk bv aan #Antietam waar de bloederigste dag van de geschiedenis heeft afgespeeld. Maar er is meer, steden als #Annapolis of #Baltimore en een pittoreske kust in bv. #ChesapeakeBay.
#Washington ligt aan de rivier de #Potomac, en is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. De stad is speciaal als hoofdstad gebouwd. De toevoeging D.C. betekent: District of Columbia. Om ervoor te zorgen dat de hoofdstad helemaal onafhankelijk zou zijn van de Amerikaanse staten, is het grondgebied buiten het grondgebied van de staten gehouden. De naam van dit district verwijst ook naar Columbus. Washington is bekend om zijn #Mall, een wijds autovrij gebied, met aan de ene kant het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Het Witte Huis en het Jefferson Memorial liggen aan de uiteinden van de dwarsbalk van het “kruis”. Ongeveer in het midden staat het Washington Monument. Rond deze Mall zijn de meeste bezienswaardigheden in de stad te vinden. De bekendste regeringsgebouwen zijn natuurlijk het Witte Huis en het #Capitool, waar het Amerikaanse Congres bijeen komt. Rondleidingen zijn mogelijk bij zowel het Capitool als het Witte Huis. Vooral voor het Witte Huis is het zaak heel vroeg in de morgen (gratis) tickets te verkrijgen.

De staat Virginia ligt onder Washington DC. De hoofdstad is #Richmond. Qua historie is #Virginia een interessante omgeving. Met name #Jamestown, wat werd opgezet door een Brits bedrijf met als doel delfstoffen naar Engeland te krijgen. Hier en in #Wiliamsburg is de koloniale tijd goed terug te vinden. Hier was het ook waar tabak verbouwer John Rolfe zijn #Pocahontas trouwde. 🌿 Minder mooi is dat in Virginia de slavernij begon en aan het eind van de 17e eeuw tienduizenden slaven per jaar op de katoen en tabak plantages te werk werden gesteld. De afloop hiervan kennen we ... Virginia kent ook een mooie kustlijn zoals Chesapeake Bay en heeft een groot natuurpark #Shenandoah National Park en diverse kampeermogelijkheden. 🌿 Meer weten over de mogelijkheden voor een van deze bestemmingen? Als persoonlijk reisagent denken we met plezier mee over de mogelijkheden, maar ook eventuele extra wensen. Onze extra service, zonder extra kosten. Dus bel/mail gerust voor een afspraak. Oh, en komt overdag niet uit, geef dat even aan dan maken we de afspraak in de avond, geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!


Comentarios


bottom of page