top of page
  • Foto van schrijverPetra

Bucketlist Europa

Moskou

Een stedentrip maken naar Moskou is een verrijkende ervaring. Alleen al omdat er in deze stad zo ontzettend veel geschiedenis is geschreven. Als je dan eindelijk echt over het Rode Plein loopt, maakt dat indruk. Het plein is immens groot. Naast het Rode Plein ligt de oude stadskern het Kremlin, waar ook de regering zetelt. Hier vindt je belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Tsarenklok. Dit is de grootste klok die ooit uit één stuk gegoten werd. Bezoek op het Rode Plein ook de graftombe van Lenin.

🏰

Pal aan het Rode Plein staan enkele gebouwen waar Moskou overal ter wereld bekend om is. Sprookjesachtig is de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods, ofwel de Basiliuskathedraal. Je herkent deze kerk uit duizenden, met de vele kleuren en ronde Russische vormen. Moskou is een stad van scherpe tegenstellingen, ingewikkeld, maar bruisend en steeds moderner.

🏰

Met heel veel dank - spasibo bol'shoye - aan onze vriendjes Boatsman & Henry voor de fotos van hun prachtige stad 😃🐾


Lesbos

De hoofdstad is #Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn. Lesbos is een populair vakantie eiland met zeer veel charme. #Lesbos ligt ter hoogte van de Sporaden, ten noorden van het eiland Chios, op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus, (de havenstad bij Athene) en zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm.

🏝

Lesbos is zeer interessant omdat het veel te bieden heeft. Een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, schilderachtige dorpen, interessante monumenten, prachtige kerken en kloosters, waardevolle musea en andere bezienswaardigheden en zeer goede hotels/appartementen. De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend.

En wat ik dan weer leuk vind, aan de noordzijde van Lesbos ligt de (bad) plaats #Petra 😉

🏝


IJsland

IJsland is een van die landen die een plaats in je bucketlist verdiend en je zou moeten overwegen om het een keer in je leven te bezoeken. Dit kleine land heeft zoveel te bieden dat je niet mag missen. Maar om je verblijf optimaal te benutten en het meeste uit je reis te halen, bezoek IJsland in oktober. Lees verder om erachter te komen waarom het de BESTE tijd van het jaar is om #IJsland te bezoeken.


Er zijn tal van activiteiten, rondleidingen en festivals om uit te kiezen. Het mooie van een bezoek aan IJsland in oktober is het ervaren van afwisseling in de weersomstandigheden. Op een dag in oktober kan je zon, regen en regenboog ervaren. Oktober wordt beschouwd als een overgangsmaand - waar de dagen nog warm en lang zijn en de winter nog niet is begonnen. De zomers zijn de drukste maanden in IJsland = juli - augustus. En wintermaanden, met zware sneeuwval vinden plaats in november-februari. In oktober kunt je het beste van twee werelden ervaren - zomer en winter.


Ischia

Aan de baai van #Napels liggen 3 eilanden; #capri #procida en #ischia

Het groene eiland Ischia heeft als bijnaam "smaragden eiland" uiteraard vanwege de prachtige plantengroei. Het is bekend als kuuroord met vulkanische modderbaden en minerale warmwaterbronnen, die al bij de oude Grieken en Romeinen bekend waren. Ook bij Arabische piraten was het eiland ooit populair en hieraan dankt het #CastelloAragonese en de vele torens. Er zijn diverse dingen te doen/zien op Ischia maar heerlijk ontspannen staat op 1 💦🐚


Slovenië

Terwijl iedereen helemaal in zomersferen is, zijn wij al weer begonnen met de najaar en winter vakanties. Leuke #citytrips voor het najaar en zon of sneeuw vakanties in winter en vroege voorjaar.

Bijvoorbeeld #wintersporten in Slovenië 🏂

Ook in de winter laat #Slovenië een grote veelzijdigheid zien. Door het hele land vindt je hier ski-pistes, variërend van de dorps piste bediend door een enkele stoeltjeslift tot grote ski-centra die duizenden skiërs verwelkomen en het toneel zijn van world cup ski-wedstrijden. Ski hoofdstad van Slovenië is #Kranjska Gora dat aan de rand van de Juliaanse #Alpen ligt. Tussen 800 en 1214 meter hoogte zijn er achttien pistes die door vijf stoeltjesliften en dertien sleepliften bediend worden.

🏂


Tsjechië

Al sinds het ontstaan van Tsjechië als zelfstandig land (in 1993) is het een vrij populaire vakantiebestemming onder westerse toeristen. De redenen om naar Tsjechië op vakantie te gaan zijn zeer divers. Naast de mooie natuur, de prachtige monumenten uit vervlogen tijden en de warme bevolking zijn ook de gunstige prijzen een reden om op vakantie te gaan naar Tsjechië. 🏰 Overigens bestaat onder mensen die Tsjechië niet kennen vaak nog het idee dat het een bestemming is voor oudere mensen, voor cultuursnuivers en voor vrekken. Wie dat nog serieus denkt die heeft de afgelopen jaren zitten slapen. Tsjechië heeft een hoop te bieden aan een groot aantal doelgroepen, van jong tot oud. Niet voor niets is Praag diep doorgedrongen in de top tien van best bezochte Europese steden en zie je steeds meer Nederlandse toeristen richting Tsjechië reizen voor een stedentrip, sportieve vakantie, relaxvakantie, skivakantie of zonvakantie. Tsjechië heeft gewoonweg enorm veel te bieden


Macedonie

Tijdens een vakantie in #Macedonië is vervelen er niet bij. Voor cultuurliefhebbers zijn er in #Ohrid tientallen historische kerken bewaard gebleven. De St. Bogorodica Perivlepta bijvoorbeeld, met unieke fresco's. En ook aan natuurlijke trekpleisters geen gebrek. Ga tijdens een snorkelvakantie in het Meer van Ohrid op zoek naar een Ohrid zalmforel. Of beklim de #Magaro voor een magisch uitzicht over maar liefst drie landen.Andorra

#Andorra is een klein vorstendom dat volledig ingesloten wordt door Frankrijk en Spanje. Het is de hoogst gelegen staat van Europa en ook een van de kleinste staten. Hoofdstad Andorra la Vella ligt heel mooi in een komvormige vallei, omgeven door de Pyreneeën. De binnenstad van Andorra la Vella staat bekend om de oude steenstraten en huizen. De stad heeft in totaal zes beschermde monumenten, waarvan vier in het centrum. Andorra la Vella is een mooie en iets minder voor de hand liggende stad voor een leuke #stedentrip. Daarnaast vindt je er een gezellig #wintersportoord op een geweldige locatie. Pas de la Casa ligt in het oostelijke deel van Andorra net over de Franse grens. Door de hoge ligging van het dorp heb je er mooie bergen met fantastische pistes. In dit wintersportgebied heb je gegarandeerd sneeuw en een fenomenaal uitzicht over de bergen.

Oostenrijk - Salzkammergut

De Oostenrijkse streek Salzkammergut is bekend van de zoutwinning en de 76 meren die het gebied aan elkaar rijgen.

🎶

Salzkammergut klinkt naar muziek. Wat wil je? Mozart komt uit Salzburg, Franz Léhar componeerde zijn bekendste werken in Bad Ischl en in St. Wolfgang staat het hotel waarnaar de beroemde operette Im weißen Rössl is genoemd. Voortbordurend op dit muzikale verleden vinden jaarlijks in juli en augustus de Salzburger Festspiele plaats, een festival van muziek en drama, met name opera. Onder de deelnemers bevonden zich in 1936 ook de leden van de familie Von Trapp – vooral bekend geworden door The Sound of Music. En ook Conchita Wurst komt uit Salzkammergut!

🏞

Het is een gemoedelijke streek met een heerlijk zangerig dialect. Veel te zien en ook ideaal met kleine kinderen.

Meer weten over een bestemming in of buiten Europa? Neem gerust contact met ons op. (kan ook 's avonds) We denken graag met je mee over de bestemming, de mogelijkheden, en eventuele extra wensen. Onze extra service, zonder extra kosten. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!

Comments


bottom of page