top of page
  • Foto van schrijverPetra

Caribbean


Onlangs kregen wij workshops (bijscholing) over de Caribbean. Zo ook over het mooie #curaçao We weten nu waar de mooie plekjes zijn, waar het druk en rustiger is en wat je er allemaal kunt doen. Of je nu op zoek bent naar ruige natuur, een perfect klimaat, bounty stranden, ontspanning, heerlijk eten, een kleurrijke cultuur of historische bezienswaardigheden: Curaçao heeft het allemaal. Het leuke vrolijke popje is Chichi, wat grote zus betekent en zij worden hand gemaakt / geschilderd en verkocht als souvenir. Hiermee helpen ze kwetsbare groepen zoals tienermoeders, kinder zorg enz. Curaçao is een fijne bestemming in onze wintermaanden en als je kiest voor februari val je in de carnavalsfeesten en in april in de oogstfeesten. Beide worden groots gevierd met oa. kleurrijke parades. 🐠


"Fall in love with Jamaica"

"Van de glorieuze zonsopgang tot zonsondergang, presenteert #Jamaica een prachtig palet van kleuren, een schoonheid die van het eiland het meest waardevolle juweel in de Caraïben maakt." (zeggen ze zelf ;) )

Jamaica kent twee regio's tw. Cornwall county (westelijk) en Middlesex County (oost). Het biedt een scala aan culturele diversiteit en attracties. Waaronder maar liefst elf #golfcourses waarvoor geen gvb nodig is. #Paardrijden is populair op Jamaica en langs de stranden mag dat enkel in het water (geen poep), wel zo lekker fris. Jamaica is een aantrekkelijke honeymoon bestemming.


Op Jamaica wordt links gereden en het is een ideale bestemming voor een #rondreis. Deze start je bijvoorbeeld in #MontegoBay en eindig je in #Kingston. Het Bob Marley house in de bergen kan je beter overslaan dit is heel erg toeristisch. Beter bezoek je dit in Kingston. De Blue Mountains zijn #UNESCO erfgoed en de dorpjes van Maroons hebben een echt Afrikaanse sfeer. Ben je in Kingston en wil je Trench Town bezoeken doe dit dan vooral onder begeleiding van een local - anders is het niet veilig.


Bonbini!

'welkom!' in het Papiaments, de moedertaal van Aruba. #Aruba is het meest kosmopolitisch van de Antillen. Hier vindt je meer Amerikanen maar er wonen wel 96 nationaliteiten op het eiland. De voertaal is engels. Aruba is zeer gastvrij en service staat hoog samen met culinair en cultuur. Het eiland heeft 11 kilometer bekroonde stranden. Op de stranden zijn geen venters toegestaan daarnaast staat het in de top 3 van veiligste eilanden. * Aruba is nog niet zo druk als Curaçao.

Van land tot zee, de afwisselende geografie van Aruba biedt talloze mogelijkheden. Of je nu wandelt door Nationaal Park Arikok, de grotten verkent, op een mountainbike springt, paardrijdt of achter het stuur kruipt van een ATV of UTV, de schilderachtige natuur van het achterland en de adembenemende kustlijn van Aruba bieden eindeloze mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie.


Ook voor een romantische vakantie kan je terecht op Aruba. Vier je huwelijk, verjaardagen, jubilea, zonvakanties en geluk op dit romantische eiland. Om samen een schilderachtige helikoptervlucht te maken en te genieten van een schitterende zonsondergang. Om opnieuw weer helemaal verliefd te worden. Dit maakt Aruba tot een van de meest romantische vakantiebestemmingen.

Belize

Belize is één van de kleinste landen van Midden Amerika, maar tevens een van de meest veelzijdige. Het grenst aan Mexico en Guatemala. Als je op #Belize Googled krijg je prachtige plaatjes van witte stranden en een heldere blauwe zee voorgeschoteld, maar het land heeft echt veel meer te bieden. Het land heeft ons in alle opzichten verrast.


Ook hier een geweldige bestemming voor een rondreis. Er is zo veel te zien dat een rondreis de enige manier - afgezien van vaker gaan - is om zoveel mogelijk mee te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de Maya ruïnes #Caracol en #Xunantunich. Heb je genoeg van tempels? Dan kun je nog genoeg activiteiten doen. Zo kun je amish people bezoeken, duiken in de Great Blue Hole, grotten en watervallen verkennen (tubbing) rondom San Ignacio zoals de Actun Tunichil Muknal grot (aanrader). Snorkelen in het Barrier Reef (niet te verwarren met het Great Barrier Reef bij Australië) Als je dan écht alles hebt gedaan is het natuurlijk tijd om te relaxen op een eilandje als Caye Caulker. Kortom, de bezienswaardigheden Belize zorgen voor genoeg vermaak!

Ambergris Caye of San Pedro (uit het nummer van Madonna) is een beetje het Bali van Belize. Het behoort tot de noordelijkste en grootste eilanden van Belize. Het eiland wordt ook wel ‘La Isla Bonita‘ genoemd, hoewel daar over te twisten valt door de toename van het toerisme. Het is dé plek voor destination weddings en huwelijksreizen.


Wil je meer weten over bestemmingen in de Caribbean neem gerust contact op wij helpen je met plezier bij het samenstellen van jouw ideale vakantie en denken we met je mee over de bestemming, de mogelijkheden en extra wensen. Wij werken samen met goede leveranciers die echt alles weten over de situatie ter plaatse. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!

bottom of page