top of page
  • Foto van schrijverPetra

CITYTRIP TIP


Het dorp #Cong ligt aan de grens van #Mayo met County #Galway. Dit is een regio van intens groene graslanden en blauwe meren. De erfenis uit de middeleeuwen zijn wel de vele stenen bruggen en ruïnes. Leuk weetje, het is een van de filmlocaties van The quiet man. Het wereldberoemde Ashford Castle ligt aan de oevers van Lough Corrib en trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers. Het Ashford Estate werd gesticht in het begin van de 17e eeuw, maar Ashford Castle dateert uit de 12e eeuw, toen het werd gebouwd door de familie De Burgo.


De nabijgelegen Augustijner abdij werd ook in de 12e eeuw gebouwd door de vooraanstaande familie O'Connor. Het hoofd van het gezin, Turlough O'Connor, was de Hoge Koning van Ierland. De abdij in Cong was de begraafplaats van de laatste hoge koning van Ierland.


Cong ligt dicht bij het dorp Moytura, dat is de thuisbasis van een aantal oude stenen monumenten. Verschillende stenen cirkels zijn gegraveerd in de monumenten die naar verluidt dateren uit het Neolithicum (nieuwe steentijd). Moytura is ook de plek waar de grote Ierse schrijver Oscar Wilde veel van zijn zomervakanties doorbracht.


Te zien in en om Cong: Monk's Fishing House - Dit prachtig kleine vissershuisje van de monniken ligt prachtig aan de rand van een riviertje naast een even zo mooi brug. De moeite waard om even

naar toe te wandelen.

Ashford Castle - Zoals al vermeld tegenwoordig een hotel maar ook te bezichtigen. Royal Abbey of Cong - Prachtige abbey, en vooral de tuin en vishuisje boven het water. Mooie oude bomen en omgeven door water. Via het centrum wandel je via de begraafplaats zo dit pareltje in.

The Cong Heritage Trail - De Cong Heritage Trail is een zeer goed gemarkeerde parcours rond het dorp en in het bosrijke gebied rond het dorp en het kasteel. De route is verkrijgbaar bij lokale winkels.

Abbaye de Cong - Er is weinig informatie over site helaas maar de pracht en charme van deze eeuwenoude stenen toon de betekenis van de religieuze gemeenschap in deze prachtige vallei.


Comments


bottom of page