top of page
  • Foto van schrijverPetra

Groeten uit Colmar!

#colmar de hoofdstad van de #elzas is in de zomer al zeer de moeite waard maar in de winter is het bijna magisch. De oude wijken met de vakwerkhuizen en de vele befaamde uithangborden onderstrepen de charme. Tijdens de Kerstfeesten is de oude stad een betoverende plaats om te zijn, met haar verlichting, versiering en Kerstmarkten 🎄


Colmar is een mooie oude en gezellige stad. De stad ontstond in de vroeger middeleeuwen en groeide tijdens de late middeleeuwen, nadat het van de Duitse keizer een speciale status had gekregen, uit tot bloeiden handelsstad. Veel van de oude handelshuizen uit de periode zijn nog steeds bewaard gebleven. Lopend door Colmar heb je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan.


De stad heeft vele kleine pleintjes met gezellige terrasjes en noemt zich ook wel #wijnhoofdstad van de Elzas. Waar beter dus en lekker Elzas wijntje drinken dan hier op het terras. Vooral in de 19e een 20e eeuw veranderde Colmar nog al eens van machthebber. Duitsland en Frankrijk wisselden elkaar als heerser af. Leuke van Colmar is dat beide landen hun sfeer hebben achtergelaten. De #vakwerkhuizen doen erg Duits aan, maar de sfeer in de stad is echt typisch #Frans.


Een leuke manier om de stad een keer van de andere kant te kunnen bekijken is met een authentieke #platbodemboot. Tijdens een rondvaart met een platbodemboot wordt je door de wijk Petite Venice geduwd over de #Lauch. Tijdens de tocht zal je meerdere malen diep moeten bukken aangezien de bruggen van Colmar over het algemeen niet erg hoog zijn.


Nog twijfels over je reisplannen? (zakelijk of privé) Als persoonlijk reisagent denken we met je mee over de bestemming, de mogelijkheden, maar ook over de eventuele beperkingen die overbrugd moeten worden. Je verwachtingen overtreffen, daar gaan wij voor!

Comentarios


bottom of page