top of page
  • Foto van schrijverPetra

DE BRUIDEGOM IN DE SCHIJNWERPERS


De eerste en belangrijkste regel op het gebied van bruidsmode: de bruid bepaalt de stijl waarin de bruidegom zich kleedt. Gaat de bruid voor traditioneel? Dan draagt de bruidegom ook een traditioneel kostuum. Ook de kleur van het overhemd wordt vaak aangepast aan de jurk van de bruid. 

Dat lijkt heel beperkend maar dat valt in de praktijk reuze mee. Tegenwoordig mag de bruidegom net zo opvallend zijn als zijn bruid. Als we bijvoorbeeld uitgaan van een kleur dan kan de bruidegom hier aardig mee uit de voeten.


Het kostuum hoeft bijvoorbeeld helemaal niet blauw of zwart te zijn, of juist wel en dan alle accessoires in een opvallende kleur – die natuurlijk bij het boeket etc. van de bruid passen.

Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke strik of das, een aparte corsage, fel gekleurde sokken, een leuk pochet, of heel aparte schoenen (die je niet moet vergeten in te lopen voor de grote dag). Oh en natuurlijk mooie of bijzondere manchetknopen in dat aparte overhemd.Ga je voor een gekleurd pak, houd de accessoires dan rustig. Je wilt natuurlijk niet als een clown op je eigen huwelijk rondlopen. En wat anderen ook vinden, een ding is het allerbelangrijkste: JIJ moet je er absoluut goed en mooi in voelen.bottom of page