top of page
  • Foto van schrijverPetra

Istrië

Istrië vormt het meest noordwestelijke deel van Kroatië. Het is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, gelegen tussen de golf van Triëst en de Kvarnerbaai. Istrië heeft een rijk cultureel erfgoed met historische overblijfselen in overvloed. Aan de kust liggen bekende oude stadjes vol sfeer zoals #Pula, #Rovinj en #Poreč, met talrijke Romeinse bouwwerken en vestingmuren. De vele stranden van Istrië voor de zonaanbidders, die hier met 10 uur zonneschijn per dag ruim aan hun trekken komen. Het binnenland van #Istrië is een vrij ongerepte regio waar bossen, olijfgaarden en wijngaarden zich afwisselen. In de kalkstenen ondergrond bevinden zich een groot aantal grotten.


In Istrië wisselden vele beschavingen elkaar af. Ze lieten ieder hun spoor achter, dat veel meer is dan slechts een geschiedenisverhaal. In een klein gebied op vrijwel iedere heuvel in het binnenland van Istrië prehistorische vestingen, antieke stadjes en middeleeuwse fortificaties. Ontdek zelf waarom Hum het kleinste stadje ter wereld wordt genoemd, iets wat de Franse schrijver Jules Verne inspireerde om een van zijn romans te laten afspelen in het naburige Pazin, ontdek waarom Dvigrad in de zeventiende eeuw van de aardbodem verdween, en nog veel, veel meer.


Vergeet niet Istrië ook te proeven!

Van lekkernijen uit de zee tot smakelijke truffels, gouden druppels van de lokale Malvasia, geurige Musca-det uit Momjan of robijnkleurige Teran (waaruit ooit Casanova zelf zijn levenskracht putte), uw smaakpapillen zullen deze goddelijke geneugten voor altijd onthouden als een onvergetelijke samensmelting van Istrische belevenissen.

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden in #Kroatië of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!


Comentarios


bottom of page