top of page
  • Foto van schrijverPetra

Japan, het land van de rijzende zon

Een klein weetje: Japan heet in het Japans 'Nihon' of 'Nippon', wat 'de oorsprong van de zon' betekent. 'Ni' betekent 'zon' en 'hon' betekent 'oorsprong'. De uitgebreide naam is 'nippon koku', waarin 'koku' 'land' betekent vandaar dat men spreekt over: 'land van de oorsprong van de zon' of 'het land van de rijzende zon'.


Japan fascineert. Japan intrigeert, zeker qua historie, cultuur en gebruiken.

Hieronder zomaar een aantal belangrijke kenmerken, zomaar omdat er vreselijk veel te zien is en dan zou het een boek worden.De #fushimiinaritaisha of #onarisan is een #jinjashrine in de stad #kioto Het is gewijd aan de #kamiinari en vormt een derde van alle inari-heiligdommen in Japan. Een #mustsee
De #rokuonji_temple beter bekend onder de bijnaam #kinkakuji is een tempel in #kioto - #japan Met zijn Gouden Paviljoen dat op het water lijkt te drijven, is de tempel een van de bekendste toeristische trekpleisters van Japan.Je gelooft bijna niet dat dit in #japan is. #huistenbosch is een volledig nagebouwde Nederlandse stad en dient als #themapark Naar idee van Yoshikuni Kamichika, die tijdens zijn bezoek aan Nederland onder de indruk raakte van de Nederlandse ervaring met het inpolderen van water. Hij zocht een unieke attractie voor de omgeving van de Omurabaai, een mooi gebied in Japan dat tot dan maar weinig toeristen trok. Denkend aan de eeuwenoude Nederlands-Japanse handelsbetrekkingen, waarbij de Nederlanders op een klein eiland net buiten Nagasaki een dorpje hadden gebouwd, besloot hij in Japan een moderne variant op Dejima te bouwen waarin Nederlandse stadsplanning werd gecombineerd met Japanse technologie.


#kasteelosaka in #chuoko #japan werd in 1583 gebouwd op de fundamenten van de #ishiyamahonganjitemple Het speelde een belangrijke rol in de vereniging van de verschillende regio’s van Japan in de 16de eeuw. Het kasteel was een van de machtigste forten van zijn tijdKusatsu Onsen (草津 温泉) is een van de beroemdste #warmwaterbronnen van Japan en is gezegend met grote hoeveelheden heet bronwater van hoge kwaliteit, waarvan gezegd wordt dat het elke ziekte zal genezen.

Kusatsu ligt op een hoogte van 1200 meter boven de zeespiegel in de bergen van de prefectuur #Gunma en biedt skiën in de winter en wandelen tijdens de rest van het jaar om te genieten in combinatie met warmwaterbron baden . #Kusatsu ligt ook aan de #RomantischeStrasse van Japan.


De historische dorpen van #Shirakawa-go en #Gokayama zijn drie Japanse dorpjes (Ogimachi, Ainokura en Suganuma) in de prefecturen #Gifu en #Toyama die sinds 1995 op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan. De dorpen liggen in een bergachtige streek en de inwoners leefden van het cultiveren van de moerbei en het telen van zijderupsen. De boerderijen in deze streek zijn gebouwd in de #gassho-zukuri-stijl, die wordt gekenmerkt door steile, puntige rieten daken, bedoeld om de hevige sneeuwval te kunnen weerstaan. Deze gebouwen zijn de enige voorbeelden van deze stijl in Japan.


Ook gefascineerd geraakt? Wij zoeken en boeken graag een mooie bij jou passende reis voor je. Bel gerust voor meer informatie: 06-53622051


Mét: zorg, kennis en ervaring, mét tijd voor jou en indien je dat prettig vindt gewoon bij jou thuis aan de 'eettafel'. Zonder: wachtrijen, rinkelende telefoons, extra kosten.

Kommentare


bottom of page