top of page
  • Foto van schrijverPetra

Japan in het bloemenseizoen🌸


Alhoewel #Japan het hele jaar door mooi is, zijn de paar weken (eind maart en april) in de lente dat de kersenbloesem bloeit (beter gezegd, explodeert) de beste tijd om te reizen. 🌸 Japan heeft een indrukwekkende natuur met meren, moerassen, bergen, vulkanen, groene wouden en watervallen. Daisetsuzan is het grootste nationale park van het land. Met een kabelbaan kun je naar Sugumati en vanuit daar verschillende wandelroutes nemen, zoals langs de kratermeren.


Wil je liever ontspannen op het strand? Dat kan op het eiland Okinawa bijvoorbeeld. Met hagelwitte stranden, kleurrijke koraalriffen, bijzonder onderwaterwereld klinkt het als een paradijs. De kustlijn van Amami-Öshima wordt genoemd als een van de mooiste vanwege de stranden en baaien. Je zou bijna denken dat je op een van de Thaise stranden ligt, maar dit eiland hoort toch echt bij Japan. Het is een perfecte plek om te duiken en te snorkelen.


In Japan gaat ‘de wereld van morgen’ samen met eeuwenoude tradities en gebruiken. Futuristische bouwwerken staan pal naast houten huisjes waar de tijd stil heeft gestaan. Daarnaast heeft het land ook indrukwekkende natuur. Rondom de eilanden kan je #dolfijnen en #walvissen spotten.


De bruisende metropool #Tokio is de hoofdstad. Wil je de stad in een keer goed zien? Dat kan vanaf de Tokio Metropolitan Building of de Tokio Skytree toren. Bezoek het Keizerlijk Paleis en de Sensoji-tempel. Als je genoeg hebt van de drukke stad, kom lekker tot rust in Shinjuku Gyoen en geniet van de flora om je heen. Winkelen kan je onder andere in de wijk Ginza.


In het oude hoofdstad #Kyoto vind je meer dan tweeduizend religieuze plaatsen. Tempels, historische gebouwen, rustieke tuinen en gezellige markten zijn er volop. De beroemdste must-see tempels zijn onder andere de houten tempel Kiyomizu-dera gelegen aan een berghelling, de tempel van het gouden paviljoen Kinkaku-ji of de om zijn rotstuin bekende Ryoan-ji.Wil je meer weten over de beste mogelijkheden voor jou, neem gerust contact op.

Kommentare


bottom of page