top of page
  • Foto van schrijverPetra

Lübeck

Je denkt er niet zo snel aan maar #UNESCO stad #Lübeck is een prachtige bestemming voor een #stedentrip. In zijn hoogtijdagen in de 14e en 15e eeuw was Lübeck, als hoofd van de Duitse Hanze, naast Keulen de op een na grootste stad in Duitsland en een van de grootste steden in Europa. De rijkdommen van die tijd getuigen nog steeds van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lübeck, waaronder vijf kerken en 500 monumentale gebouwen in de oude stad.


Vanaf het centraal station komt u eerst bij de beroemde Holstentor (oorspronkelijk "Holsteintor maar de "i" is zoekgeraakt) het symbool van de stad , vandaag het Museum van Stadsgeschiedenis. Vanaf de toren van de St. Peter's Church, een paar stappen naar de stad vanaf de Holstentor, heb je een geweldig uitzicht over het oude centrum van Lübeck. De klim is de moeite waard! Voor de gene die niet goed trappen kunnen lopen is er een lift.


Op de markt staat het prachtige stadhuis , de trots van Lübeck. Een bezoek aan de Buddenbrookhaus (. Mengstr 4) met zijn prachtige barokke gevel en het huis van "Schiffergesellschaft" (Breite Straße 2), mogen niet ontbreken.

Iets verder naar het noorden aan het einde van de Grote Burgstraße kom je uiteindelijk bij de goed bewaard gebleven kasteelpoort. Dit was de enige toegang tot de stad.

Niet missen; het beroemde Café Niederegger met de Marsepein Salon direct tegenover het stadhuis: marsepein op zijn best!


In de stemming gekomen voor een bezoek? wij helpen je graag verder!

Comments


bottom of page