top of page
  • Foto van schrijverPetra

Málaga

Málaga is een bruisende stad in het Zuiden van Spanje. Na Sevilla is #Málaga de grootste stad van #Andalusië. Geliefd bij vakantiegangers als stedentrip, een strandvakantie, maar ook als stop tijdens een rondreis door Andalusië. Én de geboortestad van Picasso.


Een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. De vriendelijke inwoners zorgen voor fijne en ontspannen sfeer. Als stad aan de Costa del Sol, met veel stranden en een zonnig klimaat, is dit een veelzijdige vakantiebestemming.


Bezienswaardigheden

De geschiedenis van Málaga gaat ruim 3000 jaar terug. Verschillende invloeden zijn nog altijd goed te zien. Vooral in het historisch centrum zie je de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. Bijvoorbeeld werk van de Romeinen in Teatro Romano, of het de Moorse invloed in het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel.

Maar ook de Katholieke Koningen drukte hun stempel op de stad. Naast de Kathedraal van Málaga vind je een aantal oude katholieke kerken in Málaga centro.


Weer en klimaat

De regio Málaga en de Costa del Sol staan bekend als bestemming voor een zonzekere vakantie. Gemiddeld ruim 300 dagen zon per jaar.

Wanneer je kijkt naar de beste reistijd voor Málaga zien we dat het voor- en najaar erg populair zijn. Het klimaat is in deze periodes erg aangenaam. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur flink op.

De wintermaanden kunnen nog altijd aantrekkelijk zijn. Temperaturen bereiken op zonnige winterdagen nog weleens de 20 graden. De avonden en nachten koelen in deze tijd van het jaar wel behoorlijk af.


Musea in Malaga

Met meer dan 25 musea in Malaga is er voor iedere smaak wel een interessante expositie. Van het bekende Picasso Museum tot het verrassend leuke automuseum. Naast veel kunstmusea is er ook een wijnmuseum en een zeemuseum (bij de haven).


De bekendste kunstmusea in Malaga zijn het Picasso museum, Museo Carmen Thyssen en Centre Pompidou. En laten we het Museo de Malaga (schone kunsten en archeologie) niet vergeten. Allemaal een bezoek waard.


Wil je eens met ons in vakantiestemming komen? Neem gewoon eens contact met ons op. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.


somethingblue@travelcompany.nl of bel even 0653622051 / 0651141249Comments


bottom of page