top of page
  • Foto van schrijverPetra

Sardinië

Op onze reis door ongerept Italië steken wij over naar Sardinië. Een paar uurtjes varen om op een eiland terecht te komen dat eigenlijk heel on-Italiaans aandoet. Alleen al door de groene natuur en het dialect dat er wordt gesproken. Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is #Sardinië bijna net zo groot als Nederland en, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee.


Het eiland heeft een roerige geschiedenis met door de ligging vele invallen, maar ondanks dat is Sardinië prachtig en er is veel te ontdekken. Een zeer aantrekkelijke #vakantiebestemming met prachtige landschappen, indrukwekkende steden met vele historische kerken en basilieken, veel haventjes, zeer mooie stranden en omringd door kleine eilandjes in de Middellandse Zee.
De invloeden van overheersers uit het verleden is vooral terug te vinden in de zeer gevarieerde keuken. Er zijn meer schapen dan inwoners, dus vindt je zowel lamsvlees als schapenkaas terug op de menukaart.


Op Sicilië zijn er veel agriturismi te vinden, de typisch landelijke verblijven, waar Italië zo bekend om staat. En waar je in de avond kunt aanschuiven voor een maaltijd van lokale specialiteiten.


Italië is eigenlijk altijd een feestje! Bel ons voor een vakantie op maat! En uiteraard zorgen wij ervoor dat je veilig op reis gaat. 06 53622051 / 06 51141249 of mail somethingblue@travelcompany.nlComments


bottom of page