top of page
  • Foto van schrijverPetra

De mooiste stranden ter wereld (12)

Een tropische strandvakantie om bij weg te dromen spreekt tot een ieders verbeelding. Kleurrijke koralen, exotische vissen, paradijselijk witte stranden en wuivende palmbomen. Verre strandvakanties zijn gewoonweg de ultieme zonvakanties. Om je alvast lekker te maken hebben wij er 12 uitgezocht die als mooiste te boek staan. De keuze is aan jou. ....


1. #Aruba, Nederlandse Antillen

Opzoek naar paradijselijke stranden? Dan ben je op Aruba aan het juiste adres. Voor de kust van Venezuela ligt Aruba met z’n geweldige stranden die zo uit een glossy koffietafelboek lijken te komen: Mangel Halto, Santo Largo… Kies maar uit.

2. #BoraBora, Frans Polynesië

Eigenlijk is Bora Bora één groot strandparadijs. Maar als er één hoekje uitgepikt moet worden, dat ook nog eens openbaar en voor iedereen toegankelijk is (Bora Bora stikt vooral van de ‘private beaches’), dan is het Matira Beach, gelegen pal aan een azuurblauwe lagune waar je fantastisch kunt snorkelen.

3. Fernando de Noronha, #Brazilië

Op de Braziliaanse eilandengroep Fernando de Noronha worden slechts 400 toeristen tegelijk toegelaten, waardoor de natuur er nog bijna ongerept is en de stranden schoon en stil. Op de 21 eilandjes stikt het van de prachtstranden, maar de mooiste is toch wel Praia do Sancho, te bereiken via een gat in een rotsmuur.


4. Fethiye, Turkije

#Fethiye in Turkije trekt behoorlijk wat vakantiegangers en geef ze eens ongelijk met zoveel mooie stranden. Zoals Oludeniz met z’n blauwe lagune, Kelebekler Vadisi met z’n vlinders, #Kıdrak met z’n pijnbomen en de plek voor zonsondergangen: #Calis.

5. La Digue, Seychellen

De #Seychellen staan voor veel mensen gelijk aan het paradijs. Niet voor niets brengen veel pasgetrouwden hier hun wittebroodsweken door. Al z’n eilanden, van Bird Island tot Praslin, hebben eersteklas stranden maar wij gaan voor #LaDigue – Anse Source d’Argent. De absolute droom voor huwelijksreizigers.

6. Lanikai Beach, Hawaii

Liefhebbers van perfecte (surf)golven en flinke rollers in de oceaan gaan naar de North Shore op Oahu, maar het Hawaiiaanse eiland trekt ook strandfans aan naar het kleine Lanikai Beach. Ga lekker paddelen en ‘suppen’, geheid dat je je idyllische ervaring deelt met schildpadden.


7. Navagio, Zakynthos, Griekenland

Onderaan steile, hoge kliffen op een verstopt deel van het Griekse eiland #Zakynthos, omgeven door het blauwste water dat je ooit zult zien, ligt #Navagio. Met als grote verrassing een scheepswrak, achtergelaten door smokkelaars toen het hun te heet onder de voeten werd.

8. #Palawan, Filipijnen

Voor de mooiste stranden denk je eerder aan Thailand en Maleisië dan aan #Filipijnen misschien. Niets is minder waar. Als je echt helemaal van alles en iedereen afgesloten wilt zijn, ga dan naar Bacuit Archipel, de hemel voor fervente strandbezoekers.

9. Ko Phi Phi, #Thailand

Tegenwoordig moet je wel iets beter zoeken naar die paradijselijke utopische strandbeleving. Langs Thailand’s Andaman kust zijn nog altijd kleine parels te vinden. De mooiste afgelegen stranden zijn alleen per boot bereikbaar.


10. Playa San Miguel, Ibiza, Spanje

Toegegeven, er zijn enkele delen van het witte eiland die wat verpest zijn, maar #Ibiza heeft nog altijd geheime stranden die behoren tot de beste ter wereld. Zowel in vergelijking met landen rondom de Middellandse Zee als met de rest van de wereld.

11. Whitehaven, Whitsunday Islands, Australië

Wow! Vaak gekozen tot #Australië’s beste strand. #Whitehaven is wat rustiger dan Bondi beach als daar een aantrekkelijke surfwind waait. Het is een van de vele turquoise en witte zandstranden op het met regenwoud bedekte Whitsunday Islands voor de kust van #Queensland.

12. Durness, Schotland

Waarom altijd die eeuwige palmbomen? Een warme trui past beter dan een bikini op het uitgestrekte strand van #Durness in het verre noordwesten van #Schotland. Velen zullen betwisten of dit wel het mooiste strand van Schotland is. Het heeft concurrentie: Sandwood Bay in Sutherland, Kiloran Bay op Colonsay, Luskentyre op Harris zijn drie van de vele gegadigden.


Er zijn nog heel veel meer prachtige stranden te bedenken en te vinden. Heb je vakantiekriebels gekregen maar weet je nog niet helemaal voor welk strand je wilt kiezen? Als persoonlijk #reisagent denken we met je mee over de bestemming, maar ook over eventuele beperkingen die overbrugd moeten worden.

Je verwachtingen overtreffen, daar gaan wij voor!

Petra & Jos

bottom of page