top of page
  • Foto van schrijverPetra

Tsjechië

Denk je aan vakantie naar Tsjechië? Kies je voor Bohemen, Reuzengebergte of Moravië? Wat je ook in Tsjechië wilt zien, doen en ervaren, het wordt een reis om nooit te vergeten...


#Bohemen is het glooiende middenwesten van Tsjechië en strekt zich uit rondom Praag. Het heeft als handelsgebied bij uitstek een zeer rijke historie. Tot in de kleinste steden staan middeleeuwse en barokke gebouwen. En ook de aantrekkelijke Jugendstil is overal te vinden. De grote faam van Bohemen is het glas of kristal, dat een unieke gloed bezit. Wie Bohemen zegt, denkt natuurlijk ook aan kastelen. Je kunt er tientallen bezoeken, de meeste zijn prachtig gerestaureerd.


Het #Reuzengebergteligt aan de noordrand van Tsjechië, op de grens met Polen. Het is één van de grootste Nationale Parken van Europa. Er is een overvloed aan watervallen en kronkelende beken met gemarkeerde routes voor wandelaars. Voor de wintersport in Tsjechië is het Reuzengebergte, de Krkonoše, een begrip.


#Moravië is het oostelijk deel van Tsjechië. Iets kleiner dan Bohemen, toeristisch gezien nog nauwelijks ontdekt. De drie grootste Moravische steden zijn de hoofdstad Brno, Olomouc en Ostrava. Moravië is een heuvelachtig, vruchtbaar landbouwgebied. Richting Slowaakse grens liggen de Beskiden en Witte Karpaten. Aan de zuidrand vormen rivieren en moerassen de grens met Oostenrijk. De rivier de Morava stroomt van noord naar zuid midden door Moravië.


Informatie over reizen naar Tsjechië ivm COVID-19

Tsjechië laat onder voorwaarden weer (toeristische) reizigers toe sinds 15 juni.


Wil je eens met ons in vakantiestemming komen? Neem gewoon eens contact met ons op. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.www.somethingblueevents.nlsomethingblue@travelcompany.nl of bel even 0653622051

Commentaires


bottom of page