top of page
  • Foto van schrijverPetra

WIST JE AL .......WEETJE OVER DE TROUWRING

De ring hoort om de ringvinger omdat deze rechtstreeks verbonden was met het hart, zo dacht men vroeger. De ring staat symbool voor eeuwigheid, de cirkel is rond en oneindig.  #trouwring #verlovingsring


Het gebruik van het uitwisselen is oud, de Romeinen maar ook de oude Egyptenaren gebruikten ringen om een soort huwelijksverbond te symboliseren. De ijzeren ringen werden rond de middeleeuwen waarschijnlijk van goud en gegeven door de man aan de vrouw. De mannen gingen pas in de 19e eeuw ringen dragen. Ook diamanten worden populair omdat de steen, net als de ring, symbool staat voor de eeuwigheid.

Rondom de ring is veel volks/bijgeloof ontstaan. Een trouwring moet je permanent dragen anders brengt het ongeluk. Wanneer je een trouwring verliest is ook het huwelijk verloren. Een trouwring moest je zeker dragen tijdens een zwangerschap, dat beschermde je tegen heksen. Je mag de ring wel uitlenen aan een andere bruid, dit brengt geluk.

Een verlovingsring draag je volgens de etiquette aan de ringvinger van de linkerhand. Bij het trouwen gaat de ring dan naar de ringvinger van de rechterhand en wordt daar een gladde trouwring bij geschoven. Rooms-katholieken doen het precies andersom.
Comments


bottom of page