top of page
  • Foto van schrijverPetra

2x Canada

Canada is een land dat een groot deel van het noorden van Noord-Amerika bestrijkt. Het land grenst aan de Verenigde Staten en wordt verder omringd door water: de Grote Oceaan aan de westelijke kant, de Noordelijke IJszee in het noorden en de Atlantische Oceaan in het oosten. Canada is qua oppervlakte het op één na grootste land ter wereld. Met een bevolkingsdichtheid van ongeveer 3,6/km² behoort Canada tot de meest dunbevolkte landen ter wereld. (Nederland: 521/km² - per 2019)


Als je beseft dat het grootste deel van de mensen die in Canada woont in steden leeft, dan kun je je misschien een klein beetje een voorstelling maken van de hoeveelheid vierkante kilometers waar amper iemand woont. Vooral landinwaarts is Canada erg dunbevolkt. Het weer heeft daar veel invloed op. Grote delen van Canada zijn in de wintermaanden koud en vol sneeuw. De mensen wonen daardoor vooral in de wat meer gematigde zones van Canada. Dat is in het zuidwesten (met name in Vancouver), in de zuidelijke regionen en in het zuidoosten waar je grotere steden zoals Toronto, Montréal, Ottawa en Quebec vindt.

British Columbia is een grote provincie in het zuidwesten van Canada. De Pacific Province staat bekend om de vele natuur: maar liefst tweederde bestaat uit bosgebied. De naam ‘British Columbia’ verraadt meteen het koloniale verleden. De hoofdstad Victoria is dan ook vernoemd naar het toenmalige Britse staatshoofd: koningin Victoria. ‘Columbia’ verwijst naar de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. British Columbia is prima het hele jaar door te bezoeken. Het gematigde klimaat zorgt ervoor dat het nooit echt te warm of te koud is. Houd er echter wel rekening mee dat langs de kust regenbuien niet zeldzaam zijn.


To do:

Vancouver De metropool #Vancouver behoort tot de meest leefbare steden ter wereld. Wie deze stad in het zuidwesten van British Columbia bezocht heeft die begrijpt waarom. De stad heeft een enorm positieve vibe en de inwoners zijn beschaafd, vriendelijk en erg toegankelijk. In Vancouver kun je heerlijk eten en drinken, de stad is veilig en binnen Vancouver is er voldoende te zien en te doen om je een aantal dagen bezig te houden. Walvissentocht Wie British Columbia zegt, die zegt natuur. In deze provincie zijn veel diersoorten in het wild te bewonderen. Eén van meest bijzondere ervaringen op dat gebied is het spotten van walvissen. Vanuit verschillende plekken in British Columbia kun je deelnemen aan boottochten waarbij je op zoek gaat naar walvissen. In de meeste gevallen gaat het om orka's. Dergelijke boottochten worden onder andere vanuit Victoria (op Vancouver Island) en Steveston (bij Vancouver) georganiseerd.

Wells Gray Provincial Park Met maar liefst 49 watervallen wordt Wells Gray Provincial Park als het summum op het gebied van watervallen gezien in het westen van Canada. Hier vind je een aantal indrukwekkende watervallen zoals Helmcken Falls, de Moul Falls en de Dawson Falls. Het park biedt ook uitgebreide mogelijkheden om paard te rijden, ranches te bezoeken en om allerlei wilde dieren te spotten. Route 99 De Canadese Highway 99 behoort tot de mooiste routes die je door Canada kunt rijden. Het is de weg die van Vancouver naar #Whistler en daarna verder landinwaarts tot aan Chache Creek loopt. De route brengt je langs veel verschillende landschappen, waardoor je kunt genieten van een continu wisselend panorama. Haidi Gwaii De eilandengroep Haidi Gwaii liggen aan de noordkust van British Columbia. De meer dan honderdvijftig tellende eilanden van Haida Gwaii staan ook wel bekend als ‘Queen Charlotte Islands’. Een aantal van deze eilanden vallen onder het beschermde gebied van Gwaii Haanas National Park. Hier bevinden zich onder andere nog dorpen van de oorspronkelijke bewoners, Haida indianen, en regenwouden. Victoria In het uiterste zuiden van Vancouver Island ligt Victoria. Hoogtepunt van Victoria is het centrum waar je onder andere het wereldberoemde Empress Hotel en de Parliament Buildings aantreft. Het parlementsgebouw is vooral 's avonds geweldig als het avond is. De contouren van het gebouw zijn dan prachtig verlicht. Een leuk toeristisch plekje aan de haven is Fisherman's Warf. Hier loop je tussen kleurvol geschilderde woonboten en kun je in de zomermaanden lekker buiten aan het water eten.

Long Beach British Columbia telt meerdere stranden. Eén van de grootste stranden van de provincie is Long Beach. Het langs en brede zandstrand is een heerlijke locatie om te wandelen of te kijken naar de surfers die hier de golven bedwingen. Wie geluk heeft die kan vanaf het strand dolfijnen of walvissen zien. Soms zie je ook een verdwaalde beer op het strand lopen. Hoewel het strand niet hun natuurlijke leefgebied is, kan het gebeuren dat ze vanuit de omgeving van Tofino op het strand terecht komen.


In Waterton Lakes National Park gaan de Rocky Mountains over in uitgestrekte prairies. De bijnaam luidt niet voor niets: 'Where the mountains meet the prairie'. Publiekstrekker is het driedelige Waterton Lake. In dit natuurpark leven onder meer elanden, zwarte beren, muildierherten, dikhoornschapen, bizons, wasberen, coyotes en poema's.

Waterton Lakes National Park in #Alberta #Canada is ook de locatie van Cameron Falls, een prachtige waterval die op regelmatige dagen met helder water stroomt. Tijdens periodes van abnormaal zware regenval kleurt het water door een sediment dat argoliet wordt genoemd. Het resultaat is een roze waterval die zich verzamelt in een reservoir van dezelfde kleur *Alleen hier: dit is de enige plek waar je een UNESCO Werelderfgoedlocatie, een internationaal vredespark, een sterrenreservaat en een bioreservaat in één aantreft. *Winterse fluisteringen: het wordt hier stil in de winter, perfect om in een lodge te relaxen na een dag sneeuwschoenwandelen. Meer weten over de mogelijkheden? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor! #somethingbluetravel #persoonlijkreisadviseurs #alleaandachtvoorjou #reisadviesaanhuis #extraservicegeenextrakosten #altijdbereikbaar #vakantie #huwelijksreis #campervakantie #cruises #treinreizen #groepsreizen #singlereizen #zorgeloosgenietenvanideetotthuiskomst www.somethingblueevents.nl

Comments


bottom of page