top of page
  • Foto van schrijverPetra

Ontdek Lyon

In het zuidoosten van Frankrijk ligt de stad Lyon. #Lyon is een prachtige stad voor een stedentrip. Daarnaast is Lyon een ideale bestemming voor een tussenstop als je doorrijdt naar de Côte d’Azur of Italië. Door zijn rijke historie staat Lyon op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kent prachtige oude paleizen, pleinen en een kathedraal. Daarnaast is het de hoofdstad van de gastronomie. De stad is rijk aan restaurants, barretjes en cafeetjes, variërend van goedkope bistro’s tot luxe sterrenrestaurants.


To do

Lyon kent een rijke geschiedenis en dat is terug te vinden in verschillende gebouwen en monumenten. De bekendste bezienswaardigheid is de Saint-Jean Kathedraal. De kathedraal is gebouwd rond de 14e eeuw en heeft een prachtige Romaanse bouwstijl. Ook kun je op de heuvel van de Fourvière Basiliek nog verschillende ruïnes bezichtigen van het oude theater van Fourvière en het Romeinse Amfitheater. Breng ook een bezoekje aan de oude binnenstad van Lyon, genaamd Vieux-Lyon. In de oude binnenstad vind je de talloze pleintjes, barretjes en leuke winkeltjes.


Fête des lumières

Het Lichtfeest (Fête des lumières) is ontstaan op de avond van 8 december 1852, toen de Lyonnais hun ramen met kaarsen verlichtten om de installatie van het standbeeld van de Heilige Maagd op de heuvel van Fourvière te vieren. Sindsdien wordt dit ieder jaar gevierd, en is uitgegroeid tot een populair stadsfeest dat miljoenen bezoekers trekt.


Vier avonden lang (van 5 tot 8 december) verandert Lyon in één groot lichtspektakel met bewegende projecties op alle bekende monumenten van Lyon. Zoals de kathedraal van Saint-Jean in Vieux-Lyon, de fontein van Place des Terreaux, of het Romeinse amfitheater op de heuvel van Fourvière. En ook de gevels van de huizen langs de oevers van de Saône en de Rhône zijn verlicht.



Lekker eten in Lyon

Lyon wordt niet voor niets de hoofdstad van de gastronomie genoemd. De stad kent meer dan 4000 restaurants die heerlijke gerechten serveren. Het oudste restaurant van Lyon is Brasserie Georges 1836. Dit restaurant heeft een rijke geschiedenis en serveert typische gerechten zoals de beroemde worst van Lyon. Ook brouwt het restaurant zijn eigen bier. Het restaurant is mega populair en reserveren is daarom ook zeker aan te raden! Wil je luxe uiteten? Dan is sterrenrestaurant L’Auberg Du Pont de Collonges zeker een aanrader. Dit restaurant, met 3 Michelinsterren, wordt gerund door Paul Bocuse, de man die wordt gezien als icoon van de Franse keuken. In dit restaurant wordt de Crème de la Crème van de Franse gastronomie geserveerd. Je moet hier wel vroeg van tevoren reserveren!


Liever even met ons "sparren" bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur even een mailtje somethingblue@travelcompany.nl

Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.



bottom of page