top of page
  • Foto van schrijverPetra

Riga

#Riga (Letland) is een 800 jaar oude stad met middeleeuwse architectuur, prachtige art nouveau gebouwen en een bruisend nachtleven. Riga is de grootste en welvarendste stad van de Baltische Staten waar de schilderachtige en pastelkleurige binnenstad terecht een plek heeft verworven op de Unesco#Werelderfgoedlijst. Het voelt alsof je in een enorm openluchtmuseum loopt, vooral sinds de pakhuizen, gevels, kerken en stadsmuren na de val van het communisme zijn gerenoveerd.


Het pittoreske oude centrum is echter niet de enige reden om er vakantie te vieren. Riga wordt ook wel het ‘Berlijn‘ van de Baltische Staten genoemd, met dank aan kunst, muziek en de artistieke hipstergloed die over de Letse hoofdstad is neergedaald. Oude vervallen wijken staan tegenwoordig bol van creatieve activiteit, waar houten huizen zijn veranderd in designwinkels, bohemien bars, koffietentjes, eigentijdse eetgelegenheden, kunstateliers en pop-up winkels. Miera Street is het epicentrum van trendsettende jongeren en geldt als een van de hipste straten ter wereld.


Wil je eens met ons in vakantiestemming komen? Neem gewoon eens contact met ons op. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties.

Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.Comments


bottom of page