top of page
  • Foto van schrijverPetra

Abruzzo

De regio #Abruzzo, in zuidelijk centraal #Italië is rijk aan natuurschoon, het telt drie grote nationale parken en één daarvan staat bekend om de bruine beren die er nog leven. De twee hoogste toppen van de Apennijnen liggen ook in Abruzzo.


#Pescara is een vissershaven en een echte toeristenplaats, maar de bergdorpen zijn in veel gevallen betoverend mooi en onaangetast door de tijd. Abruzzo is vooral een regio voor de sportieve en avontuurlijke reiziger. Mensen die op zoek zijn naar natuur of winteractiviteiten komen hier het meest aan hun trekken. Je treft hier nog niet veel toeristen en geen drukte.


De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de berg Gran Sasso d'Italia voor skiërs en wandelaars, Monte Amaro in het Nationaal Park Maiella, de beroemde ruïne van het fort op de Rocca #Calascio, de berg Corno Grande voor wandelingen en #wintersporters. Hiernaast heeft Abruzzo een prachtige kust aan de Adriatische zee, interessante spookstadjes en prachtige hotels.


Een van de meest spectaculaire aspecten van de regio #Abruzzo in Italië is dat het bijna volledig onbedorven is, er zijn geen massale bezoekers. Toeristen die graag buiten de gebaande paden kijken, zullen genieten van de prachtige rotsachtige kustlijn en adembenemende bergketens van Abruzzo.


Qua verblijf heeft Abruzzo voor ieder wel iets. Je kunt er kiezen voor leuke hotels, vakantiehuizen, b&b's,


agriturismi maar ook logeren in oude (prachtige) kloosters.


En geloof het of niet je kan er zelfs slapen in een wijnvat!!! bij Casa Cologna. Hier zijn twee vaten beschikbaar: Montepulciano en Trebbiano. Vernoemd naar de twee uitstekende wijnen uit Abruzzo. Ze zijn ruim, koel, veel vrijheid, eigen keuken, een ware belevenis !!


Ook zin in Italië? Bel ons gerust (06 53622051 of 0651141249) of mail somethingblue@travelcompany.nl voor een bij jou passende vakantie. En uiteraard letten wij erop dat je zo corona veilig mogelijk veilig op reis gaat.


Comentarios


bottom of page