top of page
  • Foto van schrijverPetra

Juist nu Athene


Athene is de hoofdstad (en grootste stad) van #Griekenland en de regio #Attica, in het zuidoosten van het Griekse vasteland. #Athene heeft haar naam te danken aan de godin Pallas Athene, beschermvrouw van de stad en o.a. de #Akropolis is ter ere van Pallas Athene gebouwd.


In “Athina” kun je je goed verplaatsen met de metro, die is snel, gemakkelijk en zeer netjes verzorgd. Ook een fietstocht en wandeltocht door Athene met Nederlandstalige gids is een echte aanrader. Je komt dan langs alle bekende en minder bekende plekjes van de stad. Een citytrip naar Athene is een ware belevenis.


Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijk kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, allerlei Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels, de tempel van de Olympische Zeus.


Het weer kan in de zomermaanden behoorlijk warm zijn, maar in het voorjaar en najaar is het zeer goed toeven in Athene. Dus, juist nu 😉


Liever even met ons "sparren" bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur even een mailtje somethingblue@travelcompany.nl

Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.
Comments


bottom of page