top of page
  • Foto van schrijverPetra

Belize

Je kunt op veel plaatsen in de wereld naar een strand gaan en iets drinken ... maar #Belize biedt zoveel meer, cultuur en avontuur dat niet iedereen kent en je absoluut zou moeten gaan zien! Belize is misschien wel een van de beste plekken om ergens in het Caribisch gebied of Midden-Amerika te zien. Ik denk dat Costa Rica nummer 1 is, met Belize direct op de hielen op de tweede plaats. Belize heeft de cultuur, stranden, rust, water, eten, avonturen, geschiedenis en meer!


Caving in Belize Ontdek de mysteries van de onderwaterwereld De Maya's hebben door heel Belize hun sporen nagelaten. Belize heeft een schat aan duizenden heilige grotten. Ze variëren van makkelijke tot uitdagende wandelingen waarbij je moet kruipen, klimmen en zelfs zwemmen. De Actun Tunichil Muknal (ATM) grot bij San Ignacio werd vroeger door de Maya's gebruikt om offers te brengen. Het bewijs aan overblijfselen van rituelen, zoals menselijke skeletten, is nog tot op de dag van vandaag terug te zien. Daarnaast vind je er ook ondergrondse watervallen zoals de Blue Creek en Caves Branch. Caving is een activiteit voor de echte avonturiers. Het enige wat je niet in de grotten vindt, is verveling! Benieuwd naar andere activiteiten? Vraag gerust wij informeren je graag!


Duiken in Belize Belize is de thuisbasis van het grootste #Barrièrerif in het noordelijk halfrond Duikers van over de hele wereld bezoeken Belize voor een ervaring die je ergens anders ter wereld niet kan krijgen. Belize is de thuisbasis van het grootste barrièrerif in het noordelijk halfrond. Het Belize Barrier Reef breekt bijna 300 kilometer van de kust van het land en beschikt over duikplaatsen binnen en buiten het rif. Er zijn talloze duiklocaties. Voor beginners tot ervaren duikmasters. Net voor de kust van Belize ligt de Great Blue Hole. Eén van de beste duiklocaties in de wereld. Oorspronkelijk was de #GreatBlueHole een grot die ongeveer 10.000 jaar geleden gevormd is. Het water is zo helder dat het uitzicht onderwater fantastisch is en zeker de moeite waard om te bezoeken. Een geweldig uitzicht en comfortabele watertemperaturen, het wacht hier allemaal op je. Kom de geheimen van de Great Blue Hole zelf ontdekken!Veilig op reis in Belize Wil je op vakantie naar Belize, maar hoor je veel over criminaliteit? Dat kan kloppen. Met namen in de buitenwijken in het zuiden van Belize City en in George Street en Kraal Road. Wees op deze plekken extra voorzichtig en ga op pad met een ervaren gids.

!! In de toeristengebieden hoef je je nauwelijks zorgen te maken over criminaliteit. Je voelt je snel veilig in de grote steden en je ziet weinig criminaliteit om je heen.

Spreek gerust eens af om van gedachten te wissen over jouw vakantie ideeën. We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!


Comments


bottom of page