top of page
  • Foto van schrijverPetra

Bretagne

Heb je plannen om op vakantie naar #Frankrijk te gaan? Kies voor #Bretagne, veelzijdig en spectaculair. Met vuurtorens, kastelen, een stoer wandelpad langs baaien en kliffen, schilderachtige eilanden voor de kust, een mild klimaat, frisse zeelucht en volop lekkernijen uit de Bretonse keuken. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Bretagne: unieke natuur, ruige kusten en legenden

Aan de Côte d'Emeraude ligt de stad Saint-Malo die omgeven wordt door fraaie remparts (stadswallen). Hier ligt de mysterieuze Côte de Granit rose. De Bretonse kust is uniek en met geen enkele andere kust te vergelijken. Het pad van de Sentier des Douaniers (douanepad) voert door heidevelden en langs kliffen. Het is een uitnodigende wandelroute waar je in de zomer geniet van de geur van de gaffeldoorn en de brem die zich vermengt met de heilzame en zuivere zeelucht.


Langs de kust liggen kleine Bretonse eilandjes waarvan het ene nog mooier is dan het andere. Op de eilanden van L'Ile de Groix, l'Ile de Bréhat, l'Archipel des Glénan, l'Ile d'Ouessant en het Belle-Ile en Mer zijn talloze ongerepte stranden, beschermde kreken en vuurtorens... !


Het eilandengebied van Sept-Iles is het belangrijkste vogelreservaat aan de Franse kust. Papegaaiduikers, aalscholvers en Jan van Genten hebben hier hun territorium. In het vogelreservaat op Cap Fréhel kun je genieten van een vogeldans boven het land en de zee. Geniet van een kustwandeling door de beschermde natuurgebieden van de Golfe du Morbihan, wat “kleine zee” betekent. Het ene eiland is nog ongerepter dan het andere en het mooiste eiland is misschien wel l'Ile aux Moines. Het totale wandelgebied heeft een lengte van honderd kilometer.


Bretagne is voor elke generatie een feest! Kinderen zullen genieten van het Grand Aquarium de Saint-Malo, de Parc zoologique de Pont Scorff en Océanopolis in Brest.


Maak eens een sprookjesachtige wandeling door het bos in het Forêt de Brocéliande. Je loopt hier in de voetsporen van Merlijn, de fee Viviane en koning Arthur. Laat je betoveren door Mélusine op het Château de Fougères!


Oude legenden en historische erfgoed komen ook samen in de Abbaye du Mont-Saint-Michel (gelegen in Normandië, op slechts 4 km van Bretagne). De Mégalithes de Locmariaquer en pierres alignées de Carnac (de Menhirs van Carnac) zijn minstens zo indrukwekkend.


Bretonse specialiteiten en gastronomie

Bretagne is een regio boordevol tradities en folklore en de regionale specialiteiten worden hier gekoesterd! Geniet van galettes de blé noir (boekweitgebak), een bolée de cidre (een kom cider) of chouchen (lokale drank). Of laat je verrassen door een plateaux de fruits de mer, kig ha farz (stoofgerecht), far breton of kouign-amann (zoet, zoet gebak)…


Bretagne is een land van festivals

Het land van fest-noz (dit zijn traditionele dansfeesten) nodigt uit

tot genieten. In de zomermaanden worden hier veel festivals georganiseerd,zoals het Festival du Bout du Monde, het Festival des Vieilles Charrues, het Festival de Cornouaille, het Festival des Filets Bleus en het Festival interceltique de Lorient.

En talloze evenementen rond de zee, zoals La Route du Rhum, La Solitaire du Figaro en de Semaine du Golfe du Morbihan.

Voor mensen die reizen en graag met een nieuwsgierige blik om zich heen kijken, is er het Festival Etonnants Voyageurs (het festival van de zich verbazende reizigers).


Laat je verleiden door Bretagne! Be Breizh! (wees welkom).

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden in Frankrijk of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!Kommentare


bottom of page