top of page
  • Foto van schrijverPetra

Caminito del Rey

Onze dochter liep afgelopen vrijdag, samen met haar vriend, het spectaculaire pad Caminito del Rey. El Caminito del Rey, ofwel het weggetje van de koning, is een wandelpad in Andalusië, Zuid-Spanje zo'n 60 km ten noorden van Málaga. Het wandelpad is 7,5 kilometer lang (inclusief aanlooproutes) door de Desfiladero de los Gaitanes kloof. El Caminito droeg ooit de titel van het gevaarlijkste wandelpad in Europa, en één van de gevaarlijkste ter wereld.


Ga mee met een tour (met mondkapje) of bewandel zelf het pad. Het pad is er na de renovatie niet minder spectaculair op geworden.


Meer te zien in de omgeving


In de omgeving van Málaga zijn ontzettend veel mogelijkheden op er op uit te trekken. De provincie Málaga kent een aantal prachtige natuurgebieden, mooie dorpen en bezienswaardigheden. Je kunt tal van activiteiten ondernemen op zowel sportief- als cultureel gebied. Wie meer wil zien moet zeker ook eens buiten Málaga stad gaan kijken, de omgeving is prachtig en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Rondom Málaga zijn meer mooie steden te vinden zoals Granada, Sevilla, Cordoba, Nerja en Marbella.

De ‘Feira de Malaga’ is één van de grootste traditionele feesten dat elk jaar in augustus in de stad gevierd wordt. Deze feestweek gaat gepaard met grote traditionele feesten, optochten en wordt afgesloten met een groot vuurwerk. Een groot deel van de inwoners van de stad gaan tijdens feesten gekleed in flamencojurken en de heren dragen een traditioneel pak met hoed. De oorsprong van dit feest is te herleiden naar het einde van de Moorse overheersing op de stad. Het feest wordt dan ook al sinds 1487 in de stad gehouden, maar pas sinds de 19e eeuw is het een meerdaags evenement. Het stierenvechten is één van de belangrijkste terugkerende evenementen tijdens deze week.


Stranden

Er zijn in de directe omgeving van Malaga behoorlijk wat stranden te vinden. Een aantal van deze stranden zijn zelfs beloond met een blauwe vlag. Dit keurmerk wordt alleen aan de mooiste en schoonste stranden van Europa uitgereikt. Het strand dat het dichtst bij Malaga ligt is het strand ‘La Malagueta’. Dit strand ligt bij de wijk Malagueta op loopafstand van het historische centrum van Malaga. Tijdens de zomermaanden zal het met name in de weekenden op dit strand behoorlijk druk zijn, omdat het een geliefd strand is bij de inwoners van de wijk en de stad. Andere stranden die zeker de moeite waard zijn in de omgeving van Malaga zijn ‘La Caleta’, ‘Banos del Carmen’, ‘El Palo’, ‘Pedregalejo’, ‘Playa de Sacaba’ en ‘Penon del Cuervo’, dat beroemd is om de rots die hier uit het water steekt..


Meer weten of eens met ons in vakantiestemming komen? Neem gewoon even contact met ons op. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.Comments


bottom of page