top of page
  • Foto van schrijverPetra

Cinque Terre

Langs de steile en ruige kustlijn tussen de Italiaanse steden Levanto en La Spezia ligt de toeristische trekpleister Cinque Terre. De regio Ligurië staat synoniem voor een schilderachtig landschap, kleurrijke gevels en prachtige baaien en dorpjes die ook op de #UNESCO-werelderfgoed prijken.


Ruil de auto in voor de trein

Geloof ons of niet, maar de #CinqueTerre regio bezoek je echt best met de #trein. De auto is alleen maar een last in de vijf dorpen, die grotendeels autovrij zijn. Parkeerplaatsen zijn er amper en bovendien is parkeren erg duur.


Ieder dorp heeft zijn station

Zowel vanuit La Spezia als vanuit Levanto kan je ieder dorp van Cinque Terre bereiken. De afstand tussen de plaatsen is maar een paar kilometer, of slechts enkele minuten sporen.


De vijf dorpen van de Cinque Terre op een rij De wereldberoemde Cinque Terre (in de regio Ligurië) bestaan uit de vijf vissersdorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. We lichten ze allemaal kort uit, van noord naar zuid.

Monterosso al Mare In #Monterosso al Mare, het grootste dorp van de Cinque Terre, vind je een lange boulevard die wordt geflankeerd door heerlijke stranden. Ook zijn er volop restaurants, bars, strandtenten en terrasjes te vinden.



Vernazza #Vernazza is het meest welvarende plaatsje van de Cinque Terre, mede dankzij de grotere haven, bewaakt door een uitkijktoren, die ooit deel uitmaakte van het imposante Castello Doria. Het is ook het enige dorpje van de Cinque Terre dat op de lijst van i borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, staat.






Corniglia #Corniglia is het enige dorpje van de Cinque Terre dat niet direct aan zee ligt, maar op een rots die honderd meter boven het water uitsteekt. Op weg naar dit dorpje zie je veel terrassen met wijnstokken. Kleine tandradbanen doorkruisen de wijngaarden; dit is de manier waarop de druiven van de wijngaarden naar de hoger gelegen weg worden gebracht. Vanaf de kust moet je 365 treden omhoog klimmen om Corniglia te bereiken. Gelukkig wacht er een geweldige beloning: een werkelijk schitterend uitzicht!


Manarola

Het kleine Manarola is het oudste dorp van de Cinque Terre. De fotogenieke huizen, in alle kleuren van de regenboog, komen het best tot hun recht als je het drukke ‘centrum’ achter je laat en #Manarola van een afstandje bewondert, vanaf een van de wandelpaden langs de kust.



Riomaggiore Het meest zuidelijke dorpje, #Riomaggiore, slingert vanaf zee langzaam omhoog. De huizen lijken zich aan de rotskust vast te hebben gezogen. Je vindt hier veel restaurants, bars en een paar terrassen met uitzicht op zee. Geniet van de sfeer in het haventje, met dobberende bootjes in alle kleuren van de regenboog en de net zo kleurrijke huizen die door de zon in een warme gloed worden gezet.


Spreek gerust eens af om van gedachten te wissen over jouw vakantie ideeën. We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen en mogelijkheden - en onverwachte wijzigingen, daar helpen we je ook mee. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!



Comments


bottom of page