top of page
  • Foto van schrijverPetra

3x Citytrip tip


Obidos

In de Middeleeuwen was het gebruikelijk dat een vorst zijn bruid na de huwelijksnacht een geschenk aanbood. Dinis schonk in 1282 Óbidos aan zijn gemalin Isabela, die er graag vertoefde. In 1755 werd Óbidos getroffen door een aardbeving waarbij een hoop gebouwen verloren gingen. De stadsmuur en het kasteel zijn goed bewaard gebleven, evenals diverse andere gebouwen. Je kunt in Óbidos dan ook heel goed een indruk krijgen hoe een kleine stad er in de Middeleeuwen uitzag. #obidos is tegenwoordig nationaal monument. De vroege ochtend en de late middag zijn de beste tijdstippen voor individuele bezoekers om door de smalle straatjes te wandelen. U loopt langs witte huizen, die voorzien zijn van verschillende heldere kleuren op vensters en hoeken, fleurige bloembakken met geraniums, en onder de bloeiende takken van de bougainvillea's door....


Colmar

Het mooie Colmar (Elzas Frankrijk), vooral bekend om de vakwerkhuizen,

is een stad met een rijke historie. Oorspronkelijk heette de stad Villa Columbra dat vervolgens Columbra en tenslotte #Colmar werd. Een prima bestemming voor een weekje er tussenuit of een lekker lang weekend! Extra mooi in het voorjaar en zomer door de vele bloemen en in de kerstperiode met gezelligheid in het centrum.

Een voor de stad belangrijk wapenfeit is de strijd tegen de gruwelijke baljuw die onder Karel de Stoute het gezag over de stad op een wrede manier voerde. Hij verloor uiteindelijk van de standvastige bewoners van Colmar en werd door de beul van de stad met een zwaard gedood. Dit zwaard is nog steeds te zien in het Museum d'Unterlinden - tegenover het Office du Tourisme.


Bij het museum begint ook de stadswandeling die wij van harte kunnen aanbevelen. De beschrijving van de wandeling is te koop bij het office du tourisme dat aan de Place des Unterlinden ligt. Met deze stadswandeling mis je werkelijk niets van deze unieke stad.


Bled


Het meer van Bled is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Slovenië. Na één blik op het meer en de omgeving te hebben geworpen, snap je helemaal waarom. In een bergachtig landschap ligt een prachtig meer met middenin een super schattig eilandje. Op de oever torent een indrukwekkend kasteel over het meer van Bled uit en op het water dobberen er een aantal zwanen rond. Ja, het meer van #bled is sprookjesachtig mooi.


Er is een geweldig uitzichtpunt op het meer van Bled dat je absoluut niet mag missen. Ik raad je aan om fatsoenlijke schoenen aan te doen, aangezien het pad af en toe wat ruw of glad kan zijn. Daarnaast is het handig om van te voren via Google Maps de kaart te downloaden, aangezien er meerdere paden omhoog lopen. Onderweg staan er geen bordjes meer. De klim naar boven duurt ongeveer een half uur, mits je meteen goed loopt natuurlijk. Het is nog best een pittige klim. Gelukkig maakt het adembenemende uitzicht vanaf de top de inspanning meer dan goed. Vanaf hier kijk je neer op het meer van Bled en het eilandje in het midden. Echt een super fotogeniek plekje!


Meer weten over een van deze bijzondere plekjes - wij helpen je met plezier bij het samenstellen van jouw ideale reis. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op 06-53622051 #somethingbluetravel #zorgeloosgenietenvanideetotthuiskomst #persoonlijkreisadviseur

Comments


bottom of page