top of page
  • Foto van schrijverPetra

Colorado, Kansas en Nebraska

Drie staten in het centrum van de VS. In alle drie zal je veel vinden over de goudkoorts (the golden rush) van ca.1858 en het leven van de Kolonisten. Door onvrede met koloniale exploitatie trekken vele 'Pilgrims' met huifkarren van de Oostkust (Massachusetts, Virginia, Georgia etc) verder door Amerika, om een beter leven te vinden. ....


Colorado: "experience an all-American adventure" Of je nu naar de wereldberoemde Rocky Mountains wilt skiën, de vele steden en dorpen wilt verkennen of wilt genieten van adembenemende natuurlijke schoonheid, je vindt jouw perfecte avontuur in #Colorado. De 300 dagen jaarlijkse zon en geweldige vakantie mogelijkheden maken dit de perfecte tijd om een reis te plannen.

Van uitgestrekte prairiegraslanden tot de majestueuze bergen, van rivieren tot woestijnlandschappen, Colorado is anders dan waar dan ook. De hoogste staat in de VS biedt een ongelooflijke selectie van dieren in het wild en natuurlijke wonderen, evenals een rijk cultureel erfgoed gevonden in frontiers, smalspoorbanen, mijnmusea, dinosaurusfossielen, oude klifwoningen en in de kunst van de lokale Indiaan stammen. Van ijsklimmen tot een warmwaterbron, een verblijf in een historisch hotel of een reis door een spookstad, de westerse erfenis van Colorado is overal.


Kansas; Ongerepte schoonheid in het hart van de VS. #Kansas is een stukje klassiek Amerika met zijn ruige cowboycultuur en weidse prairies. De staat is rijk aan Indiaanse geschiedenis, met musea gewijd aan de stammen die hier ooit woonden (vier doen dat nog steeds). In de Flint Hills kun je een rondleiding maken door de uitgestrekte prairie van tallgrass om de betekenis van dit delicate en mooie ecosysteem te leren.

Verken de nog zichtbare wagensporen van de Santa Fe Trail, reis over het pad van de Pony Express, bekijk burgeroorloglocaties in Fort Larned en Fort Scott. Loop in de voetsporen van de bandieten en pioniers uit het Oude Westen in het Boot Hill Museum en het Old Cowtown Museum. De plattelandslevensstijl leeft tot leven in veeboerderijen die vee-ritten en chuckwagon-maaltijden onder de sterren aanbieden, compleet met klassieke westerse muziek en cowboypoëzie.


Het grote misverstand over #Nebraska is dat de staat vlak is. Als je hier eenmaal bent, zul je ontdekken dat de Great Plains toch niet zo "plain" (saai) zijn. Ze zijn gevuld met natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden, geologische wonderen, levendige steden en buiten de gebaande paden gelegen steden. En niet te vergeten onnoemelijk veel te doen. Het enige wat je hoeft te doen is beslissen waar je zin ​​in hebt. Big-arena entertainment of een theaterproductie in een kleine stad? Een museumpraatje of een kunstwandeling in de binnenstad? Een van de kenmerkende festivals? (Je weet wel - die waar ze alles vieren, van prairiekippen tot cowboycultuur tot de nachtelijke hemel van Nebraska?). Meer weten over de mogelijkheden? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor! #somethingbluetravel #persoonlijkreisadviseurs #alleaandachtvoorjou #reisadviesaanhuis #extraservicegeenextrakosten #altijdbereikbaar #vakantie #huwelijksreis #campervakantie #cruises #treinreizen #groepsreizen #singlereizen #zorgeloosgenietenvanideetotthuiskomst www.somethingblueevents.nl

Comments


bottom of page