top of page
  • Foto van schrijverPetra

Het groene Corfu

Corfu (Korfoe) is het noordelijkste en altijd groene Grieks Ionische eiland aan de "overkant" van Albanië. Het landschap op Korfoe is zeer afwisselend met een bergachtig noorden voor mooie wandelingen en vol met prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het centrale gedeelte van het eiland Korfoe is heuvelachtig en in het zuiden kom je een laagvlakte tegen met veel olijfbomen, cipressen en het Korrision meer. Hier overwinteren watervogels in een prachtige natuur.


De hoofdstad, havenstad en onbetwist centrum is Corfu-stad (Kerkyra). De stad is UNESCO werelderfgoed en bestaat uit een gezellige mengelmoes van forten, kerken, musea en huizen. Je kijkt je ogen uit in de talloze winkeltjes, tavernes, marktjes, bars en restaurants. Het Venetiaanse fort en de oude stadsmuren waarop wandelpromenades zijn aangebracht zijn zeker een bezoekje waard.


Corfu (Korfoe) staat mede bekend om het paleis van keizerin Sissi (Achilleion). Sissi was keizerin van Oostenrijk en Hongarije en bekend van de gelijknamige film. Tegen een vergoeding is het paleis dagelijks te bezichtigen. Verder is er op Korfoe een deel opgenomen van de James Bond film “For Your Eyes Only”.


Wist je dat wij bij Beleef 't Samen een mooie groepsreis hebben naar dit Griekse eiland? Je vindt het op www.beleeftsamen.nl/korfoe


Zin om (vast) een vakantie uit te zoeken? Bel ons gerust vrijblijvend (06 53622051 of 0651141249) of mail somethingblue@travelcompany.nl voor een bij jou passende vakantie. En uiteraard letten wij erop dat je zo corona veilig mogelijk veilig op reis gaat.コメント


bottom of page