top of page
  • Foto van schrijverPetra

Waarom niet Dijon?

Deze bruisende en moderne stad was ooit de Bourgondische hoofdstad en in de 14de en 15de eeuw de zetel van van de hertogen van Bourgogne. #Dijon verkennen kan lopend, met de tram, op de fiets, met pendelbus of segway. De vele rondleidingen maken het mogelijk meer te weten te komen over de geschiedenis en bewaard gebleven wijken. Leuk is de Uilenroute (parcours de la Chouette), een wandelroute met 22 etappes, die je in eigen tempo kan doen, langs de hoogtepunten van het historisch centrum. De routekaart hiervoor is verkrijgbaar bij de lokale VVV. Door de vele kerken, die alle tijdperken bedekken, van de middeleeuwen tot heden, heeft Dijon zijn bijnaam de stad met honderd klokken te danken.


Dijon ligt op steenworp afstand van de prestigieuze wijngaarden van #Bourgogne, waaronder Côte de Nuits, en is de stad van de #mosterd, kruidenbrood en crème de cassis, die zijn eigen museum heeft; het Cassissium, in Nuits-Saint-Georges, ongeveer dertig kilometer ten zuiden van Dijon. De rijke gastronomische traditie omvat gerechten als boeuf bourguignon, maar ook gepocheerde eieren in rodewijnsaus (oeufs en meurette), ham in gelei (jambon persillé), kip gestoofd in wijn (coq au vin) en natuurlijk de grote Bourgogne-wijnen...


Wil je gewoon eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden, schroom niet om contact op te nemen. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.


somethingblue@travelcompany.nl of bel even 0653622051 / 0651141249Comments


bottom of page