top of page
  • Foto van schrijverPetra

Emilia-Romagna


Emilia-Romagna is een rijke regio en wordt regelmatig genoemd als de beste plek in Italië om te wonen. Emilia-Romagna is rijk aan kunststeden en kunstschatten. De kust aan de Adriatische Zee trekt veel toeristen, zowel Italianen als buitenlanders. En de inwoners van de streek hebben een open, vriendelijk en vrolijk karakter.


Geografisch is de regio in twee delen opgesplitst. In het zuiden liggen de Apennijnen en is de regio een stuk minder bevolkt dan in het platte noorden. Een groot deel van #EmiliaRomagna wordt gekenmerkt door de Po-vlakte. De aanwezigheid van deze rivier zorgt ook voor vruchtbare grond met veel agrarische bedrijven en dus ook veel agriturismi. Ook vind je hier de fabrieken en musea van Italiaanse sportwagen-fabrikanten als Lamborghini, Maserati en Ferrari.


De hoofdstad van Emilia-Romagna is #Bologna. De bijnaam van Bologna ‘la dotta e la grassa’. Dit betekent ‘de geleerde en de vette’. Geleerd, omdat de oudste universiteit van Europa in Bologna is gevestigd en vet omdat het leven en het eten hier zo bijzonder goed zijn. Een andere bijnaam is La Rossa, ‘de rode’. Als je de stad van boven bekijkt, zie je allemaal rode dakpannen.


Een paraplu is overbodig in Bologna. Niet omdat het er nooit regent, maar omdat de stad is bedekt met bijna veertig kilometer aan antieke arcades. Deze #portici beschermen je tegen de felle zon, regen en geven de stad bovendien een unieke uitstraling.


Bologna wordt algemeen een beetje beschouwd als het culinaire hart van Italië. In de hele streek worden er prachtige streekproducten gemaakt en de koks in Bologna weten deze te verwerken tot heerlijke gerechten. Calorierijk, dat wel en soms een beetje zwaar door de redelijke hoeveelheden Parmezaanse kaas die erin verwerkt worden maar vrijwel altijd smaakvol. Wie van lekker eten en drinken wil genieten die moet hier zijn, in de buik van Italië.


Ook zin in Italië? Bel ons gerust (06 53622051 of 0651141249) of mail somethingblue@travelcompany.nl voor een bij jou passende vakantie. En uiteraard letten wij erop dat je zo corona veilig mogelijk veilig op reis gaat.Comments


bottom of page