top of page
  • Foto van schrijverPetra

Formentera

De Balearen zijn prachtige Spaanse eilanden gelegen tussen Europa en Afrika die gezegend zijn met een warme mediterrane zon en een verkoelende zeebries. De eilanden hebben overeenkomsten op het gebied van klimaat en stranden maar ook verschillen, zowel op het gebied van toerisme als cultuur.


Formentera is het kleinste eiland van de #Balearen. Door de beschutte stranden, het groene boerenland en de dorpjes met witgekalkte huizen heerst een gevoel van rust en sereniteit op het eiland. #Formentera is daarom uitermate geschikt voor rustzoekers. Naast de mogelijkheid om tot rust te komen kunt u op Formentera tevens prima duiken en snorkelen. Door het kristalheldere water kunt u, afhankelijk van het seizoen, tot wel 50 meter diepte kijken. De paradijsachtige stranden met wit poederzand, zoals het grootste strand Migjorn, maken het eiland erg geschikt voor zonaanbidders.


Onderandere te doen:

• de graftombe Ca Na Costa. De graftombe is op de Balearen de enige in zijn soort en het meest waardevolle overblijfsel op Formentera. • de vlakke zoutmoerassen van Ses Salines, een beschermd natuurgebied dat bekend staat om de vele vogels die hier leven. In de zomer worden de moerassen ook bezocht door flamingo’s. • Sant Ferran. Dit dorpje heeft een mooie kerk en was in de jaren 60 het centrum van de hippiecultuur. De nostalgische sfeer van de flowerpower is nog steeds te proeven in de bar Fona Pepe.


Van gedachten wisselen over de mogelijkheden op de Balearen of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!Kommentit


bottom of page