top of page
  • Foto van schrijverPetra

Er was eens ....

Echt het in #Beieren (Allgäu) gelegen #Füssen zou zo model gestaan hebben voor diverse sprookjes. Zeker het nabij gelegen kasteel #Neuschwanstein 🏰 is op en top het kasteel van #Doornroosje.

Het fantastische omringende landschap en het uitgebreide aanbod aan activiteiten maken een vakantie in Füssen tot een fascinerende belevenis. De omgeving nodigt uit tot ontspannen wandelingen of lange #wandeltochten.


Wat mag je niet missen in Füssen?

Schloss Neuschwanstein in Füssen-Beieren: zo´n 4 km buiten Füssen ligt hét sprookjeskasteel van Beieren. Koning Ludwig II vervulde hier in de 19e eeuw zijn droom van een middeleeuws slot.


Schloss #Hohenschwangau: op een steenworp afstand van Neuschwanstein gelegen. Het kasteel in neogotische stijl waar Ludwig II zijn kindheid door heeft gebracht. Tot aan zijn dood fungeerde het slot als zijn zomerresidentie.


Hohe Schloss: hoog boven de historische binnenstad van Füssen ligt dit kasteel. Met zijn kleurijke trompe l`oeil taferelen in de binnenhof geldt het als een van de meest opmerkelijke wereldse gebouwen van Duitsland.Benedictijns klooster St. Mang: in de voormalige kloosterzalen is tegenwoordig het Museum van de stad Füssen gevestigd. Bovendien bevindt zich hier een van Europa´s mooiste collecties met historische luiten en violen. Spectaculair is de oudste nog bewaard gebleven ‚Totentanz‘ van Beieren.


Uiteraard is er nog veel meer in deze gezellige streek te doen en te genieten en het zangerige accent in Beieren maakt het helemaal af

Wij helpen je met plezier bij het samenstellen, vergelijken, boeken, controleren van jouw ideale reis. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op 06-53622051

bottom of page