top of page
  • Foto van schrijverPetra

Geen vakantiepaniek!

Geen vakantiepaniek! Wij krijgen veel vragen over het bericht dat Nederland binnenkort ROOD kan kleuren! Kan ik dan niet meer op vakantie of kan ik dan niet meer terug? Moet ik dan in quarantaine? Allemaal hele begrijpelijke vragen.


De bedoelde code ROOD wordt gegeven door de Europese RIVM (ECDC). Echter deze heeft een iets andere inhoud dan de kleurcodes die de Nederlandse overheid hanteert voor de landen waar wij op vakantie gaan.

Op de nieuwe besmettingskaart van het ECDC die donderdag 8 juli werd gepubliceerd heeft Nederland vooralsnog een deels oranje/groene kleur, gebaseerd op de aantallen besmettingen over de afgelopen 14 dagen. Op basis van de huidige besmettingscijfers in ons land is de kans groot dat Nederland bij de volgende update (donderdag 15 juli) rood/oranje kleurt en de week erna volledig rood.


De vraag is of dit wel zoveel gevolgen heeft voor Nederlandse vakantiegangers. Nederland is namelijk pas sinds 2 weken oranje op deze kaart, daarvoor waren wij ook ROOD en zelfs met de kleurcode ROOD waren wij welkom in bijna de gehele EU (mét test/vaccin). Veel landen zullen waarschijnlijk de deuren blijven openhouden voor de Nederlandse vakantiegangers, alleen de toelatingseisen zullen niet snel versoepelen. Op dit moment zijn bijvoorbeeld Portugezen en Spanjaarden (code rood) ook welkom in bijvoorbeeld Italië en Griekenland, ondanks hun kleurcode van het ECDC.


Dus geen vakantiepaniek! Het virus is en blijft voorlopig onder ons en we zullen continue moeten blijven schakelen, maar Nederland met code ROOD op de kaart van het EDCD wil niet meteen zeggen dat we niet meer mogen reizen!


Heb je nog vragen of twijfels? Op onze website vind je alle actuele informatie www.somethingbluetravel.nl/reisadvies of bel of app ons gerust. Het gaat erom dat je relaxt op vakantie kunt gaan! Veel vakantieplezier.


Comments


bottom of page