top of page
  • Foto van schrijverPetra

Kenia


Rijke Europese elite ging in het begin van de twintigste eeuw al op safari naar Kenia. In de roman ‘Out of Africa’ van Karen Blixen wordt het leven in Kenia in deze periode goed beschreven! Al ging men toen helaas om te jagen op al dat prachtige wild, waar je nu komt om te genieten van de geweldige dieren en natuur. Het goede nieuws is dat er nog steeds een overweldigende hoeveelheid wild te vinden is in dit land met adembenemende landschappen, een rijke cultuur en een bijzonder vriendelijke en gastvrije bevolking. Kenia kan worden gezien als microkosmos van bijna het gehele Afrikaanse continent en biedt spectaculaire uitersten en klassieke contrasten.


Nairobi, metropool tussen de natuurparken

#Nairobi is een typisch Afrikaanse metropool, met een bruisend nachtleven en enkele interessante musea. Toch ligt de focus voor de meeste reizigers op het gedeelte net buiten de stad, want hier liggen ontmoetingen met wilde dieren constant in het verschiet.

Je kunt in Nairobi zelfs logeren tussen de giraffes. Giraffe Manor is een exclusief boetiekhotel, eigendom van The Safari Collection. Het historische landhuis heeft een buitengewone aantrekkingskracht, die teruggaat tot de jaren 1930. Met zijn statige gevel, elegant interieur, groene tuinen, zonnige terrassen en heerlijke binnenplaatsen, merken gasten vaak dat het is alsof je de film Out of Africa inloopt: inderdaad, een van de twaalf kamers is vernoemd naar de auteur Karen Blixen.


Een van de meest fascinerende dingen over Giraffe Manor is de inwonende kudde giraffen van Rothschild die 's ochtends en' s avonds een bezoek kunnen brengen, hun lange nek in de ramen steken in de hoop op een traktatie, voordat ze zich terugtrekken in hun bosreservaat. Giraffe Manor kan geboekt worden voor de nacht of als onderdeel van een op maat gemaakte safari.


Mombasa, vieze havenstad, vergane glorie of toch een verborgen tropisch paradijsje? #Mombasa wordt op vele manieren beschreven, maar geloof ons als we zeggen dat deze stad een onweerstaanbare charme heeft. Een smeltkroes aan culturele invloeden, funky straatjes en chille coastal vibes, inclusief tropical sun. Stoppen bij dit urban pareltje aan de kust is een must! Kleurrijke en chaotische markten, restanten van de Portugese koloniale tijd, superlokaal koffie drinken en allerlei culturele hotspots: een wandeling door the old town van Mombasa is iets dat je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek. Mombasa is ideaal als stopover voor je doorreist naar de tropische badplaatsen. Vanuit de stad kun je namelijk naar de mooiste plekken aan de kust: Diani, Kilifi, Watamu en Malindi.

Reisseizoen

Het hele jaar door kunt u in Kenia terecht voor een onvergetelijke vakantie. Er is een lange regenperiode van april t/m mei, waardoor wegen minder goed begaanbaar kunnen zijn. Daarnaast is er een kort regenseizoen, met meestal in de nacht korte en hevige buien, van half oktober t/m eind november. Deze periodes zijn bij uitstek geschikt voor het maken van prachtige foto’s en filmopnames. De kleuren zijn doorgaans intenser en u heeft minder last van stof in de lucht. Bezoekt u Kenia in deze periodes? Kiest u dan bij voorkeur voor een 4X4 voertuig.


Reisinformatie

Je vliegt in ca. 8 uur met KLM vanaf Amsterdam naar Nairobi. Vanuit Nairobi kan je met Kenya Airways doorvliegen naar Mombasa. Er zijn diverse andere vluchtmogelijkheden met bijvoorbeeld Turkish Airlines via Istanbul of rechtstreeks met Brussels Airlines vanaf Brussel. Wij informeren je graag over de actuele vluchtmogelijkheden.


Reisdocumenten

Uw paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Kenia. Naast een paspoort dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. U moet uw visum voorafgaand aan uw reis online aanvragen via www.ecitizen.go.ke of www.evisa.go.ke desgewenst kunnen wij dit voor u regelen. Kinderen t/m 16 jaar hebben geen visum voor Kenia nodig.


Wanneer u in combinatie met Kenia ook Oeganda of Rwanda bezoekt, kunt u het beste het East African Visa aanschaffen. De kosten bedragen $ 100,- per paspoorthouder.

Meer weten over de mogelijkheden? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor! #somethingbluetravel #persoonlijkreisadviseurs #alleaandachtvoorjou #reisadviesaanhuis #extraservicegeenextrakosten #altijdbereikbaar #vakantie #huwelijksreis #campervakantie #cruises #treinreizen #groepsreizen #singlereizen #zorgeloosgenietenvanideetotthuiskomst www.somethingblueevents.nl


댓글


bottom of page