top of page
  • Foto van schrijverPetra

Lecce

Op onze reis langs steden buiten de gebaande paden nemen wij jullie graag mee naar het meest Zuidelijke deel van Italië, Puglia in de hak van de laars. Hier ligt de barokstad Lecce, ook wel Florence van het Zuiden genoemd.


Cultuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken in #Lecce. Zo is er een Romeins amfitheater, omringd door een wirwar aan gezellige straatjes met achter elke deur een restaurantje. En aan het grote plein het Palazzo Vescoville met Duomo, opgetrokken in de beroemde witte steensoort.


De Duitse historicus Ferdinand Gregorovius bezocht Lecce in de negentiende eeuw en hij gaf de stad de bijnaam ‘Florence van het zuiden’. Maar Lecce heeft meer bijnamen! Dankzij het feit dat Lecce eerder een aristocratische, spirituele en intellectuele hoofdstad is, in plaats van een economische en commerciële plek, staat de stad ook wel bekend als het ‘Athene van Puglia’. De vele barokke palazzi en kerken zorgden voor de derde bijnaam, ‘Stad van de Barok’.


De pasticciotti zijn in Lecce en omstreken beroemd (je bent volgens de locals niet in Lecce geweest als je geen #pasticciotto hebt geproefd), maar de pasticciotti van Luca zijn nog eens een klasse apart. Uit de wijde omtrek komen mensen speciaal naar zijn bakkerij aan de Via Bari om deze zoete lekkernij te halen. Luca bakt dan ook gemakkelijk zo’n driehonderd pasticciotti op een dag!


Wil je een uniek souvenir mee naar huis nemen? Wij stoppen altijd een paar Massaia-vrouwtjes in onze koffer. Ze worden met de hand gemaakt van terracotta en daarna in prachtige kleuren beschilderd. Met hun vrolijke gezichtjes en ronde vormen zijn deze dametjes té leuk om te laten staan. Bij Uru (Via Vito Fazzi 7-9, bij Piazza Sant’Oronzo) vind je een prachtige collectie dames!


Lecce wordt omringd door vele wijngaarden. En voor een dagtrip is het dorpje Alberobello een aanrader, alleen al vanwege de kegelvormige witgekalkte huizen, de trulli.


Wil je meer informatie over deze mooie veelzijdige streek, bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur even een mailtje somethingblue@travelcompany.nl

Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.

コメント


bottom of page