top of page
  • Foto van schrijverPetra

Letland

Letland (Lets: Latvija) is de middelste van de Baltische staten. #Letland grenst aan Estland, Litouwen, Wit-Rusland en Rusland. Letland staat bekend om zijn lange historie. Door het hele land vind je oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. De eerste bewoning was er al in 9000 voor Christus!! Het was een doorgangsroute voor de Vikingen en is meerdere malen bezet geweest door Duitsland en Rusland.

Daarnaast heeft Letland een lange kustlijn die bestaat uit #zandstranden, duinen en rotsformaties. Verder bestaat Letland voor 40% uit ongerepte natuur wat veelal bezet wordt door naaldbossen. Ook heeft Letland de breedste waterval van Europa. Deze waterval (Ventas Rumba) is circa 250 meter breed en ligt bij het stadje Kuldiga. In de wintermaanden is Letland een ideale #winterpsortbestemming.


Wil je eens met ons in vakantiestemming komen? Neem gewoon eens contact met ons op. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.


Commentaires


bottom of page