top of page
  • Foto van schrijverPetra

Loire-vallei

Ooit onze eerste vakantie in Frankrijk en ik denk een van de leukste. De Loire-Vallei is synoniem voor wijn, de mooiste chateaus, voor rivieren en bossen, gezelligheid en lekker (vis) eten. De rivier de #Loire kent een mix van culturele rijkdom en een grote biologische diversiteit. De lokale naam is Val de Loire, waar de Fransen met recht trots op zijn. Je kunt alles te voet, met de fiets en met de auto ontdekken. Ook met kinderen is er veel te doen. Bijzonder is dat het Loiredal (en dan met name het stuk tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire) sinds 2000 is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De majestueuze kastelen in deze streek herinneren eraan dat dit gedurende meerdere eeuwen de favoriete regio was van de Franse vorsten. Maar er zijn ook andere juweeltjes te ontdekken, zoals de kastelen van bescheidener families, weelderige tuinen en uitzonderlijke religieuze gebouwen.


Het hele jaar door zijn er talloze evenementen en activiteiten, waaronder concerten, exposities, voorstellingen, escape rooms etc. Op kasteel La Bussière vermaken kinderen zich met een huttenspeurtocht, op kasteel Selles-sur-Cher maakt u - met 3D-bril op de neus! – een tijdreis van de Middeleeuwen tot aan het begin van de 20e-eeuw. Op het kasteel van Nantes leert u meer over 850 collectiestukken via de leerzame, én ludieke, scenografie. Samen zijn we sterker, en dat is zeker het geval als we moeten ontsnappen uit de vergeten kapel van de koninklijke vesting in Chinon! Met zijn tweetjes is het ook heel betoverend om te genieten van de tuinen van kasteel Villandry die ‘s avonds verlicht worden met 2000 lichtjes, of van het imposante park van kasteel Brissac, of van de prachtige details in het Franse park van kasteel La Lorie.


Naast de prachtige kastelen en natuur is de Loire-vallei ook beroemd om haar wijnen.

Leuk om de Loire te volgen van oa. Touraine, Anjou-Saumur en Nantes, en zo het wijngebied te verkennen in al de diversiteit en benamingen.

Je kan bij meer dan 350 landgoederen verspreid over de hele Loire-vallei, terecht voor rondleidingen en/of een proeverij. Elke gebied heeft zo zijn eigen moois en lekkers.Van gedachten wisselen over de mogelijkheden in Frankrijk of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!


Comments


bottom of page