top of page
  • Foto van schrijverPetra

Beleef Luzern


Verscholen in een indrukwekkend bergpanorama ligt Luzern, toegangspoort tot Centraal Zwitserland, aan het Vierwoudstrekenmeer. De stad is dankzij haar bezienswaardigheden, de attractieve winkels, de unieke ligging aan het meer en de nabijgelegen bergen voor een uitstapje de Rigi, de Pilatus of de Stanserhorn zeker een aanrader om te bezoeken.


Het stadsbeeld van Luzern wordt gekenmerkt door de overdekte, middeleeuwse kapelbrug die met de beschilderde panelen tot een van de oudste overdekte houten bruggen van Europa wordt gerekend. Een ander symbool van de stad is de Museggmauer (middeleeuwse stadsmuur), die op een toren na in z'n oorspronkelijke staat bewaard is gebleven.


Historische, met fresco's versierde huizen omzomen in de autovrije oude binnenstad met schilderachtige pleinen zoals de Weinmarkt. Luzern is een stad van pleinen en kerken. En met het 112 meter lange Bourbaki-panorama bezit Luzern een van de weinig bewaard gebleven monumentale panorama's van de wereld.


Tijdens een vakantie in Luzern valt de Pilatus niet te missen. Deze 2137 meter hoge berg ligt in het hart van Zwitserland en is al jaren een populair uitstapje. Je vindt er een uitzicht over 73 Alpentoppen en je kunt je er wagen aan verschillende sportieve activiteiten.

Pilatus is op twee verschillende manieren bereikbaar. Vanuit Luzern met de gondel naar Fräkmüntegg, waarna je moet overstappen in de nieuwe cabinelift, ‘de Dragon Ride’. Deze grote cabines bieden plaats aan 55 personen en brengen je binnen 3,5 minuten naar de top. Een andere mogelijkheid is om vanuit Alpnachstad de steilste tandradbaan ter wereld naar de top te nemen. Sinds 1889 overbrugt dit treintje al de 1635 meter hoogteverschil tussen het dal en de berg. Het maximale stijgingspercentage waarmee de tandradbaan door het bos-, weide- en rotslandschap rijdt bedraagt 48%. Beschik je over de Swiss Travel Pass, dan kun je gratis naar boven.


Liever even met ons "sparren" bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur even een mailtje somethingblue@travelcompany.nl Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.


Comments


bottom of page