top of page
  • Foto van schrijverPetra

met de slaaptrein naar Praag

Ontdek Europa met de #slaaptrein. Vanuit Nederland ontspannen reizen naar prachtige Europese bestemmingen zoals Praag, maar ook Venetië, Milaan, Wenen, Verona en Innsbruck.


#Praag is een van de oudste en mooiste steden van Europa. In de Tweede Wereldoorlog is vrijwel alles intact gebleven, waardoor je er vandaag de dag bouwstijlen uit alle tijden kunt bewonderen. Naast de prachtige gebouwen is Praag een erg gezellige stad. Je vindt er talloze smalle steegjes en pleintjes, de een nog mooier dan de andere en talrijke gezellige restaurants.

Praag is redelijk compact juist voor voetgangers prima te doen vanwege de vrij beperkte afstanden. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in een viertal wijken binnen het centrum van Praag: Staré Město (Oude Stad), Nové Město (Nieuwe Stad), Hradčany (de Burchtwijk) en het daarnaast gelegen Malá Strana.


Wil je veel gaan zien en doen in Praag? Dan is de aanschaf van een Prague Card erg handig. Deze kortingskaart voor Praag biedt je gratis gebruik van het openbaar vervoer, gratis transport van het vliegveld naar de stad en gratis toegang tot meer dan 50 top bezienswaardigheden, musea en attracties in Praag. Je kunt de Prague Card kopen voor 2, 3 of 4 dagen.


Even genoeg van het bekijken van "oude gebouwen" dan heeft Praag ook een royaal winkelaanbod. Gelukkig is er naast de vele internationale ketens ook nog volop plek voor een aantal lokale winkels. Het winkelaanbod van Praag zit redelijk verspreid. Dé winkelstraat van Praag is de deels autovrije Na Příkopě en de aansluitende straten.


Doe een wens op de Karelsbrug. Als je op de Karelsbrug wandelt zie je dat mensen een paar elementen op bijna rituele wijze aanraken.

Volgens de overlevering moet je met je hand het kruis aanraken dat op de leuning staat op de plek waar Jan Nepomuccenis het water in is geduwd. Als je dit op zo’n manier doet dat iedere vinger een van de sterren raakt dan gaat er een geheime wens in vervulling.


Bij het arrangement is de #treinreis inbegrepen. Je reist comfortabel en #milieuvriendelijk door de nacht naar jouw bestemming.

Het arrangement is inclusief:

• Een retour treinreis.

• 2 overnachtingen in een slaapcoupé met ligplaats.

• 2 overnachtingen in een hotel naar keuze.

• Onbeperkt bagage meenemen.

• Geld-terug-garantie.

• Repatriëringsgarantie.


Meer weten of eens bespreken wat de mogelijkheden zijn ons gewoon even (Jos 06 53622051 Petra 06 51141249)


Comments


bottom of page