top of page
  • Foto van schrijverPetra

New York even anders

Iedereen "kent" New York en de meest bekende plekken wel als is het maar uit de ontelbare films. Maar #NewYork heeft veel historisch interessante plekken om te bezoeken, we noemen er een paar.

Amerika heeft diverse catacomben maar NY heeft er één onder #SaintPatrickBalsilica het is mogelijk om deze met een #candlelighttour te bezoeken. Deze fascinerende 90 minuten durende tour laat je kennis maken met alle geheimen van de 200 jaar oude basiliek van de oude kathedraal van St. Patrick. Betreed gebieden die niet toegankelijk zijn voor het publiek, waaronder het Henry Erban-orgel, de begraafplaatsen en maak het geheel af met een wandeling bij kaarslicht door de catacomben zelf. Het is de laatste rustplaats voor veel prominente New Yorkers, waaronder de Delmonico Family, generaal Thomas Eckert (een vertrouweling van Abraham Lincoln), Honest John Kelly of Tammany Hall en de eerste resident Bisschop van New York, bisschop John Connolly.

In het #Tenementmuseum in Lower East Side ervaar je het leven in NY van begin vorige eeuw. In de twee historische huurgebouwen van het museum woonden tussen 1863 en 2011 naar schatting 15.000 mensen uit ca 20 verschillende landen. Een van de reviews: Niet wat je normaal van een museum verwacht. Dit museum gaat vooral om de rondleiding en om je een gevoel te geven hoe het geweest moet zijn om destijds in dat deel van New York te wonen. Zo'n rondleiding staat of valt met de gids, en de onze was top.

Bezoek de oudste nog in bedrijf zijnde boerderij in de VS. De #QueensCountyFarm is nog ongewijzigd sinds 1697. Ook heel leuk voor kinderen, er is een kinderboerderij en door het jaar heen zijn er diverse festivals.


In #Flushing (Vlissingen) is de Nederlandse historie goed terug te vinden met name in het John Browne House. De familie speelde een belangrijke rol in de vrijheid van godsdienst wat heeft geleid tot de #billofrights "the first ten amendments of the United States Constitution" en de Underground Railroad. Deze laatste is op zich zelf al interessant om in te duiken. (door middel van quilts kregen gevluchte slaven berichten of het ergens veilig was of niet en of er onderdak voor ze was)


en op #Statenisland #historicRichmondTown een #openluchtmuseum vol prachtige huizen en gebouwen die 300 jaar geschiedenis, kunst en cultuur op Staten Island weergeven. Ervaar de geschiedenis van de diverse mensen die Staten Island hebben gebouwd. De gerestaureerde gebouwen van Historic Richmond Town zijn toegankelijk via dagelijkse rondleidingen op woensdag-zondag om 14.00 uur.

Meer weten over de mogelijkheden in New York of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!

Comments


bottom of page