top of page
  • Foto van schrijverPetra

Pays d'Oc

De Pays d’Oc, zoals het gebied tussen de Middellandse Zee en de Provence wordt genoemd, is een land van contrasten. Dankzij een mix aan invloeden en culturen uit het verleden staat bezoekers de ene na de andere verrassing te wachten. In #Nîmes is de geest van het Antieke Rome nog volop aanwezig. Meer westwaarts ligt #Montpellier met zijn middeleeuwse centrum en nieuwe wijken, vormgegeven door grote architecten uit binnen- en buitenland. De ‘roze stad’ #Toulouse voegt daar nog eens een kleurrijke noot aan toe.. Op naar de Pays d‘Oc!

Wijn weetje van de Pays d'Oc

De Franse Bourgogne en Bordeaux kent iedereen wel zo’n beetje. Maar Pays d’Oc? Welke druif is dat dan eigenlijk?


Vaker dan we denken drinken we wijn uit de Pays d’Oc. Ongemerkt, want meestal staat het druivenras veel groter op het etiket dan zijn herkomstgebied. Uit die Pays d’Oc – eigenlijk het Zuid-Franse Languedoc-Roussillon – komen vooral cépagewijnen. Dat zijn wijnen waarin maar één druivenras is verwerkt en vaak worden ze ook als zodanig gepresenteerd. Tot de jaren tachtig was deze Middellandse Zeeregio hét gebied van de matige slobberwijn. Hier kwam pretentieloze bulkwijn vandaan, maar wel voor een lekker Hollands prijsje. Tegenwoordig is alles echter anders. Languedoc-Roussillon is nu hip; het vernieuwt en verjongt continu. De wijnen worden almaar interessanter en ondanks dat zijn ze nog altijd prettig geprijsd.


Hoogtepunten in deze streek :

Amfitheater van Nîmes (Romeinse Arena)

Romeins aquaduct ‘Pont du Gard’

Musée Fabre - Montpellier

Carcassonne: citadel

Carcassonne: oude stad ‘Bastide Saint-Louis’

Viaduct van Millau

Museum voor lucht- en ruimtevaart ‘Cité de l’espace’ - Toulouse

Romeinse resten van het Maison Carrée en de Tour Magne - Nîmes

Place de la Comédie - Montpellier

Fort van Salses

Het Capitool - Toulouse

Canal du Midi: verbindingskanaal tussen Atlantische Oceaan en Middellandse Zee

Bisschoppelijke stad Albi

Archeologische vindplaats Montmaurin

De Pyreneeën en de Mont Perdu

Ommuurde stad Villefranche-de-Conflent

Citadel van Mont Louis

Kasteel Château du Colombier

Kasteel van Castelnau-Bretenoux

Kasteel Château de Montal

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden in Frankrijk of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!


Comments


bottom of page