top of page
  • Foto van schrijverPetra

Peloponnesos

"Griekse mythes, gastronomie en de beste wijnen vind je op de Peloponnesos" Als je de streek moet omschrijven dan zijn het beelden en muziek, geuren van de zee, de bergen waar op elke plek onze gedachten uitgaan naar een Griekse Mythe. Steden, provinciale stadjes, badplaatsen, belangrijke centra uit de oudheid tot het heden dat is de #Peloponnesos. Het #Epidaurus amfitheater is uniek even als het Kanaal van Korinthe, het oude #Korinthe, #Olympia en #Mycenae. Dit is slechts een greep uit de tientallen archeologische bezienswaardigheden van het gebied.

De Peloponnesos is een gastronomisch hoogwaardig gebied in Griekenland. #Nemea is hier de wijnstreek, waar je naast de traditionele druivenrassen als Chardonnay, Viognier en Merlot veel de inheemse druivensoort Agiorgitiko tegenkomt. Deze druif wordt ook wel de St. George genoemd. Met deze druivensoort maken de wijnhuizen hier kwalitatief zeer goede wijnen. Grootschalige productie is vaak waar het aan ontbreekt om meer internationale bekendheid te genieten.


To do:

Kanaal van Korinthe

Het kanaal van Korinthe is het kanaal dat de Korinthische golf met de Saronische golf verbindt. Het is een fenomenaal gezicht om vanaf de brug de boten door het kanaal te zien varen. Er zijn zes bruggen over het kanaal, die de Peloponnesos met het Europese vasteland verbinden. Het kanaal is alleen geschikt voor middelgrote schepen, want door de sterke stromingen is het gevaarlijk voor kleine bootjes.


Kalamata

Kalamata is de hoofdstad en belangrijkste haven van het departement Messinia op de Peloponnesos. #Kalamata ligt aan de Golf van Messenië, het heeft mooie, lange stranden. De stad heeft een internationaal vliegveld. De stad Kalamata wordt gedomineerd door een 13e-eeuws kasteel erboven dat werd gebouwd. Vanaf het kasteel kan je de wijde zee bewonderen.


Methoni

Methoni is een historisch stadje in het zuidwesten van het departement Messinia. Hier bevindt zich een van de meest indrukwekkende Venetiaanse kastelen uit de middeleeuwse periode. Het kasteel werd in de 13e eeuw op een schiereiland gebouwd. Wanneer je vanaf Koroni-Finikounda komt, zul je al vanaf heel ver, het schiereiland met het imposante kasteel erop zien.


Voidokilia

Voidokilia is een prachtig strand in een bijzonder mooi natuurgebied ten noordwesten van Gialova, aan het meer van #Gialova. Het is een ronde baai die omgeven is door mooie duinen en een schitterend zandstrand waar het zeewater turquoise is.


Mystras

Eén van de meest interessante bezienswaardigheden op het schiereiland Peloponnesos is zonder twijfel Mystras. #Mystras is tegenwoordig een verlaten stad en ligt vijf kilometer ten noordwesten van Sparta. Deze voormalige hoofdstad van de Morea, dit is de oude benaming van Peloponnesos, is het belangrijkste en meest representatieve voorbeeld van een Byzantijnse stad uit de 13e tot en met de 15e eeuw.


Nafplion

Nafplion ligt in Argolida, in het oosten van de Peloponnesos. Het is een aangename havenstad die in de schaduw van een grote rots ligt, waarop het Palamidi kasteel staat. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De stad Nafplion is een belangrijke toeristisch centrum, vanwege de gezellige sfeer en de aanwezigheid van de oude bezienswaardigheden.Elafonisos

Elafonisos, een klein eilandje, ligt ten noorden van het Griekse eiland Kythira. Het eilandje is populair vanwege het adembenemend mooie strand dat zich hier bevindt, het Simos strand. (Simos Beach). Dit strand ligt aan de zuidkant van het eilandje in een baai met een stukje schiereiland. Aan beide zijden is de zee te zien en het levert een prachtig plaatje op.

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden in Griekenland of een andere bestemming? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor!Comments


bottom of page