top of page
  • Foto van schrijverPetra

Polen

Polen is een vakantiebestemming waar prachtige, historische steden worden afgewisseld met ongerepte natuur. Het is ook een land van tegenstellingen, waar het oosten het westen ontmoet. Favoriet bij reizigers is het zuiden van #Polen met de stad Kraków en het Tatra gebergte, maar ook de stranden aan de Oostkust, Gdańsk en het “land van 1.000 meren” in het noordoosten zijn geliefd.


Polen heeft vele bezienswaardigheden en maar liefst 16 hiervan staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de steden #Krakau, #Torun en #Warschau ontkom je niet aan deze prachtige bezienswaardigheden. Maar ook #Gdańsk, een van de oudste steden van Polen, met een geschiedenis tot wel 1.000 jaar terug. Het speelde een belangrijke rol in het begin van de Tweede Wereldoorlog en ook als plek waar het communisme in centraal Europa tot een einde kwam.


Diverse Poolse steden hebben ook een rijk culturele programma, unieke trekpleisters en talloze attracties. Elke stad heeft zijn eigen terugkerende culturele evenementen, zoals film- en songfestivals, theaterstukken en sportevenementen.


Verder kent Polen weidse natuurparken zoals het Białowieża Nationaal Park, een van Europa’s oudste reservaten. En wist je dat van de 160 duizend paar ooievaars, er elk jaar 41 duizend paar naar Polen vliegen? In totaal kent Polen maar liefst 23 nationale parken met een totale oppervlakte van 300.000 hectare. Ook in de steden vind je vele parken en groen.


Polen biedt elk type reiziger het hele jaar door de ideale omstandigheden om actief te zijn. Of je nu een bergtochten wilt maken van watersport houdt, wilt skiën, paardrijden of fietsen, alles is mogelijk.



Nader bekeken:

Gdánsk - Historische Hanzenstad


Gdansk is een prachtige stad, in het noorden van Polen, met een eeuwenoude geschiedenis. Ooit was het een van de rijkste en belangrijkste Hanzesteden en had het levendige culturele en commerciële banden met de Lage Landen. #Gdansk is de hoofdstad van Pommeren en ligt aan de Oostzee. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen in Polen. De stad is rijk aan historische bezienswaardigheden, musea, kerken en galeries. Vooral de Lange Straat (Ulica Dluga) en Lange Markt (Dlugi Targ) zijn populaire plekjes om te bezoeken; hier vind je veel bijzondere gebouwen uit de Hanzeperiode. De ideale plek om van de zee te genieten, is het zandstrand tussen Sopot en Gdansk Nowy Port. In dit strandgebied vind je veel wandel- en fietspaden. Verder heeft Gdansk, zoals veel Poolse steden, een uitgebreid uitgaansleven met veel restaurants, cafés en terrasjes.


Drie historische wijken

De binnenstad van Gdansk bestaat uit drie historische wijken, waarvan de Hoofd Stad (Glowne Miasto) voor bezoekers het interessantst is. Ten noorden ervan ligt de Oude Stad (Stare Miasto) en ten zuiden de Oude Buitenwijk (Stare Przedmiescie).


Informatie over reizen naar Polen ivm COVID-19

Poolse grenzen zijn open voor alle inwoners van de EU sinds 13 juni. Buitenlandse vluchten starten vanaf 16 juni!


Wil je eens met ons in vakantiestemming komen? Neem gewoon eens contact met ons op. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.



Comments


bottom of page