top of page
  • Foto van schrijverPetra

Quedlinburg

Que??? ... dat dacht ik ook even toen ik deze plaats tegenkwam. Maar wat een leuke verrassing in de #Harz.

Het ligt twee uurtjes rijden van Berlijn, een stad die bijna niemand kent: Quedlinburg, met meer dan 1200 vakwerkhuisjes, waar je, volgens kenners, 'helemaal gelukkig' van wordt. En rond de kerst is #Quedlinburg onverslaanbaar mooi.


Als je wel eens modelspoorhuisjes hebt gezien dan is het bijna dat deze stad model heeft gestaan. Na de 2eWO kwam Quedlinburg in de DDR te liggen en raakte de stad danig in verval. Enkel door gebrek aan geld kwam het dat grote delen van de stad niet werden afgebroken. Gelukkig maar want dankzij de grondige restauratie is Quedlinburg op de #werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Het middeleeuwse centrum van Quedlinburg is bijna volledig bewaard gebleven en laat zijn bezoekers kennis maken met zijn veelbewogen geschiedenis.

Advent op de binnenplaatsen van Quedlinburg

De kerstmarkt van Quedlinburg, de advent in de binnenplaatsen, de levendige adventskalender, het zijn allemaal hoogtepunten op de evenementenkalender in de werelderfgoedstad Quedlinburg die jaar na jaar ontelbare bezoekers trekken.


Actuele informatie (vanaf: 21.09.2020)

De werelderfgoedstad Quedlinburg en Quedlinburg-Tourismus-Marketing GmbH zijn van plan om de adventstad Quedlinburg met al zijn componenten uit te voeren. De 8e SARS-CoV-2-inperkingsverordening van de deelstaat Saksen-Anhalt vereist een hygiëneconcept voor kerst- en adventmarkten. Dit concept wordt momenteel afgerond en zo snel mogelijk ingediend (resolutie van de gemeenteraad van 8 oktober 2020) bij de verantwoordelijke gezondheidsdienst van het district Harz. Na het eerste onderzoek voeren de Staatskanselarij en het Ministerie van Onderwijs ook een beoordeling uit met daaropvolgende goedkeuring.


Wil je eens met ons bespreken wat er kan, bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur een mailtje somethingblue@travelcompany.nl

Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.


Comments


bottom of page