top of page
  • Foto van schrijverPetra

Reisnieuws juli
We raken er al weer een beetje aan gewend, heerlijk op pad zonder al die beperkingen. Je merkt het direct aan de sfeer op straat en het humeur van de mensen. Een bevrijdend gevoel niet?!! En we kunnen weer fijn op reis. De zon opzoeken of cultuur snuiven over de grens. Heerlijk die reiskriebel. Toch is een goede voorbereiding belangrijk. Als een land code geel heeft, wil nog niet zeggen dat alles mogelijk is. Ook is een vaccinatie tegen corona niet altijd voldoende om de grens over te mogen. Elk land heeft zijn specifieke eisen, waar ook in de regel streng op wordt gecontroleerd. In deze E- Inspiratie zetten wij alles voor u op een rijtje. Ook wat betreft de CoronaCheck App, waarmee je een QR code kunt aanmaken als reisdocument. Uiteraard krijg je een uitgebreid advies als wij een reis voor je mogen verzorgen. Ook hiervoor tref weer de nodige inspiratie aan. En wil je iets anders neem contact met ons op. Graag gaan wij voor jou op zoek naar een accommodatie die voldoet aan jouw wensen. En zorgen wij ervoor dat je onbezorgd op reis gaat. Met veilige boekingsvoorwaarden en de juiste documenten op zak! Hartelijke groet, Jos en Petra Voor ons is reizen zorgeloos genieten, van idee tot thuiskomst.


In deze E- Inspiratie: Reisadvies CoronaCheck app en PCR test Code geel - oranje Vakantie tips

Reisadvies

Reizen in Europa Het algemene reisadvies "code oranje" ofwel "alleen voor noodzakelijke reizen" is inmiddels opgeheven voor een groot aantal landen (in Europa) dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken veilig worden geacht. Veilig betekent in dit geval dat je bij terugkomst in Nederland geen negatieve test hoeft te overleggen en een aantal dagen in (thuis-) quarantaine moet doorbrengen. Elk land stelt (voorlopig) zijn eigen inreis voorwaarden voor de reizigers uit Nederland. Op de pagina reisadvies vind je per land met code geel het actuele reisadvies​

CoronaCheck app en PCR test


CORONACHECK APP Om op reis te gaan zul je moeten aantonen of je bent gevaccineerd, bent hersteld van Covid-19 of dat je een negatief testbewijs Covid-19 (PCR) hebt. Deze documenten kun je verzamelen in het Digitaal Corona Certificaat, dat je kunt downloaden via coronacheck of via de appstore. Hier kun je een QR-code aanmaken, waarmee je kunt reizen naar landen van de Europese Unie (EU). Soms is dit coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt: reisadviezen betreffende vaccinatie- en testbewijzen en herstelverklaringen.

PCR – TEST

Als je (nog) niet bent gevaccineerd ben je verplicht om voorafgaand aan het vertrek een zgn. PCR-test of Antigeen sneltest af te nemen. Deze test moet binnen 48 of 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. Voor sommige landen heb je sowieso een PCR-test nodig. In de periode 1 juli t/m 31 augustus 2021 kun je een gratis PCR – TEST laten afnemen via de GGD. Je kunt hiervoor een afspraak maken op testenvoorjereis. Let op dat je hiervoor in het bezit moet zijn van een DigiD. . Dit geldt ook voor kinderen. Heb je geen DigiD, vraag deze dan op tijd aan via digid.nl/aanvragen – dit duurt 3 dagen. De uitslag van de Sneltest komt in 3 uur en de PCR in 24 uur binnen. . Heb je bij ons een reis geboekt, dan kun je ook via een speciale link een PCR-test bij jou in de buurt reserveren voor slechts € 49, inclusief reiscertificaat.Je ontvangt de uitslag de volgende dag tussen 15.00 - 18.00 uur. Het reisadvies kan elke dag wijzigen. Daarom krijg je voor elke reis die je gaat maken van ons een actueel advies.

Contact opnemen: bel of app met Jos 06 53622051 met Petra 06 51141249 of mail je vraag naar somethingblue@travelcompany.nl

Code geel - oranje

Code geel: let op, er zijn risico's Je kunt reizen naar het land of gebied van jouw keuze. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Als het aantal coronabesmettingen toeneemt, kunnen er extra coronamaatregelen opgelegd worden zoals een avondklok. Bereid jouw reis goed voor. Bij terugkeer naar Nederland hoef je geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine. Oranje: alleen noodzakelijke reizen Reis alleen naar het land of gebied als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Reist je toch? Bereid je dan zeer goed voor. Als een land of gebied oranje is kan dat 3 dingen betekenen:

  • Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s. (bv. politieke situatie, terrorismedreiging, of natuurgeweld.)

  • Er zijn veel coronabesmettingen. Je kunt te maken krijgen met strengere maatregelen zoals een lockdown, een avondklok of minder mogelijkheden om in het land te reizen.

  • Er kan een inreisverbod gelden voor reizigers uit Nederland. Je kunt het land dan niet inreizen, ook niet voor een noodzakelijke reis.

  • Check het advies van de Rijksoverheid voor het betreffende land om te zien of je bij terugkeer naar Nederland een negatieve testuitslag moet laten zien, en of je in 10 dagen in quarantaine moet.

Op de website vind je de laatste informatie over het reisadvies van de Rijksoverheid.


Vakantietips

Zorgeloos genieten op het eiland Rhodos o.b.v. all-inclusive 6, 8, 11 of 15 dagen zorgeloos genieten op het prachtige eiland Rhodos o.b.v. all-inclusive inclusief vlucht en transfer Onbeperkt eten en drinken, gratis meedoen met allerlei (sport)activiteiten. De ideale zonvakantie vind je bij Filerimos Village. 's Ochtends geniet je van het heerlijke ontbijt waarna je jouw badhanddoek op een ligbed legt bij één van de zwembaden. Voel de warme zonnestralen en luister naar het klotsende geluid van het water. Bestel een zomerse cocktail of een ijskoude cola bij de poolbar. Nergens aan denken, enkel ontspannen. Dat is waar Filerimos Village voor staat. Ben jij een echte ondernemer? Doe dan mee aan de (sport)activiteiten of ga op pad naar de verschillende dorpen en steden rondom het gebied. vanaf p.p. € 539,- Direct boeken

Combinatiereis naar Sicilië en Malta incl. ontbijt, huurauto en vlucht Deze unieke 8-daagse combinatiereis neemt je mee naar Sicilië én Malta in één reis! Je vliegt naar Catania waar bij aankomst een huurauto voor je klaar staat. Reis door naar je hotel en geniet onderweg alvast van de prachtige omgeving. Het eiland heeft zo veel mooie plekjes! Je verblijft de eerste 2 nachten in de omgeving van Taormina. Een prachtig uitgangspunt om de zuidoostelijke regio van het eiland te ontdekken. Op dag 3 maak je een uitstapje naar Malta. Hier heb je 3 volle dagen om alles van het eiland te zien. Aan het einde van dag 6 zul je met de ferry weer terugreizen naar de omgeving van Taormina waar je dan nog twee heerlijke nachten verblijft. vanaf p.p. € 959,- Direct boeken


Mooie groepsreis van Beleef 't Samen naar Corfu, een van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende Griekse eilanden. Het eiland heeft romantische baaitjes, groene heuvels en pittoreske stadjes, omgeven door een azuurblauwe zee en natuurlijk heel veel zon! Deze relax en ontdekreis is van 29 september t/m 6 oktober 2021. Aarzel niet ons te benaderen als je vragen hebt. Ook per telefoon staan je graag te woord : 06 53 62 20 51. meer informatie en aanmelden


Ooit aan een persoonlijk reisagent gedacht ? Klinkt heel luxe, maar het is gewoon dat wij er voor je zijn van idee tot thuiskomst. Neem gerust eens contact met ons op om wat ideeën uit te wisselen. Of je nu alleen op reis wilt of met anderen. Graag overtreffen wij je verwachtingen! Wij werken uitsluitend met partners zie zijn aangesloten bij de ANVR en SGR of vergelijkbare brancheorganisaties.
コメント


bottom of page