top of page
  • Foto van schrijverPetra

Dromen van reizen

Op dit moment kunnen we nog niet op reis, máár we kunnen wel vast dromen. En, het is ook mogelijk om met soepele boekingsvoorwaarden alvast te boeken voor bv komende zomer. Wij vroegen om ons heen waar men als eerste graag naar toe zou willen en maakten van de reacties de inspiratie voor januari. Gelukkig 2021!!


Jos: Rondreis langs de oostkust van de Verenigde Staten. Als je reist vanaf #Maine of #Massachusetts naar het zuiden (US Highway 1), volg je de koloniale geschiedenis van de eerste immigranten. Deze streek is rijk aan sfeervolle steden, mooie en vaak nog ruige natuur en niet te vergeten de mooie huizen en gebouwen. Als je helemaal doorreist naar #KeyWest sluit je af met je hoofd in de zon en je voeten in het zand!


Indonesië,

al heel lang een wens van Liz

Dat is niet zo gek want #Indonesië is werkelijk schitterend. Het heeft 55.000(!) kilometer aan prachtige stranden, ruim 17.000 eilanden, de mooiste duik- en snorkel locaties ter wereld, dichte regenwouden, ontelbare vulkanen en een breed scala aan flora en fauna. De bekendste vulkanen die je ook kan bezoeken zijn Gunung Agung, Bromo vulkaan en de Gunung Rinjani. Mocht je geen natuurliefhebber zijn heeft het land veel tradities en culturele bezienswaardigheden.

Gerard wil graag terug naar Kaap Hoorn als reizen weer kan

Kaap Hoorn ligt op het eiland Hornos in Tierra del Fuego, het zuidelijkste punt van Chili. Hier komen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan samen en lieten in de 19e eeuw vaak klipperschepen vergaan. Tegenwoordig, varen alleen expeditiecruiseschepen, zoals Hurtigruten, langs deze route op weg van of naar Antarctica. Je kan aan wal om de vuurtoren, de kapel en het Cape Horn Memorial te zien. Je kunt er ook als aandenken je paspoort laten afstempelen.


Pauline en Vincent hebben plannen voor Zuid Afrika

Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. In het land vindt je uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en geven je graag tips over bezienswaardigheden en restaurants. In de vele wildparken in Zuid-Afrika kun je uitgebreide gamedrives maken en kennismaken met het vele wild dat hier leeft. Er zijn ook veel privéwildreservaten met sfeervolle lodges en camps waar je, onder leiding van een deskundige gids, gamedrives in een open 4x4 voertuig en wandelsafari’s kunt maken ....


Reggae fan Chris wil met haar kinderen een rondreis op Jamaica

Jamaica is een fantastische Caribische bestemming om op vakantie te gaan. De stranden zijn geweldig. De watervallen zijn verbluffend. De lagunes zijn betoverend. De sfeer is uniek. Je kunt naar Jamaica gaan om er te genieten van de prachtige witte stranden, maar je kunt er ook een indrukwekkende rondreis maken. Het is niet voor niets dat één van de slogans van Jamaica luidt: ‘We are more than a beach, we are a country’.


Een aantal gaf aan graag naar Japan te willen gaan

Japan spreekt altijd wel tot de verbeelding. Het land van de rijzende zon, #geisha’s en ijzeren discipline. Hoewel #Japan prima bereikbaar is, maken toch weinig mensen de trip naar Japan voor een #rondreis of vakantie. En dat is gek want vanuit Amsterdam kan je dagelijks direct op #Tokyo en #Osaka vliegen en ook nog eens drie maal per week op Fukuoka met de KLM. Beste reistijd voor Japan, is eigenlijk van maart tot oktober. In de winter kan het vaak regenen of zelfs sneeuwen.


Hoe kan het anders, de wens van Petra - Petra

Petra is een absoluut visitekaartje van bouw- en beeldhouwkunst. Dat al tweeduizend jaar oud is. De stad in Jordanië is één van de recent gekozen Zeven Wereldwonderen.

Naast de Dode Zee en #Petra is de #WadiRum één van de grootste trekpleisters van #jordanië . Dat is niet zo gek, want deze droge woestijnvallei is – hoe raar het misschien ook klinkt – echt ontzettend mooi. Er is onwijs veel te zien, en het is de perfecte plek om de levensgewoonten van de bedoeïenen eens van dichtbij mee te maken.


Boek zorgvrij en flexibel uw vakantie! Ook voor 2021 en 2022 hebben wij weer een mooi reisaanbod voor je klaar. Bel of mail ons gerust voor een prijsopgave voor joúw ideale reis op maat! (06 53622051 of 0651141249 / somethingblue@travelcompany.nl ) En uiteraard letten wij op soepele boekingsvoorwaarden en de meest recente corona situatie.Comments


bottom of page