top of page
  • Foto van schrijverPetra

Genieten van Salzburg


Klasse, stijl, traditie en het bourgondische leven, dat zijn begrippen die bij de stad Salzburg passen. De stad van #Mozart en ’The Sound of Music’ is voor veel toeristen vaak niet meer dan een punt op de route naar de wintersportbestemming. Maar Salzburg is een citytrip meer dan waard!


Het stadsbeeld in #Salzburg wordt bepaald door een indrukwekkende barokke kerken en paleizen op een betrekkelijk klein terrein aan de rivier de Salzach, tussen de Mönchs- en de Kapuzinerberg. Salzburg wordt ook gekenmerkt door sfeervolle smalle straatjes met mooie gevels, pleinen, torens en koepels die karakteristiek zijn voor de stad Salzburg. Men zegt niet voor niets dat Salzurg de mooiste stad van #Oostenrijk is .....


Salzburg biedt voor ieder wat wils.

De 900 jaar oude vesting Hohensalzburg is het symbool van de stad. De nabij gelegen Salzburger Dom geldt als het belangrijkste sacrale bouwwerk van de stad. Het was in deze Dom, waar Wolfgang Amadeus Mozart gedoopt werd.


Neem de tijd om het geboortehuis van #Mozart te bezoeken, Je vindt het in de beroemde Getreidegasse, waar hoge, smalle huizen, bijzondere winkels en romantische binnenhofjes voor een gezellige sfeer zorgen. Ook zeker de moeite waard is het Schloss Mirabell, met de prachtige tuinen.


Festungsbahn Salzburg is één van de steden ter wereld waar je een kabelspoorweg aantreft. Deze worden gebruikt om hoogteverschillen te overbruggen waarbij er vaak sprake is van een aanzienlijke hellingshoek. In het geval van de #Festungsbahn is het hoogste stijgingspercentage maar liefst 62 graden. De Festungsbahn brengt je (tegen betaling) in één minuut tijd van de Festungsgasse naar de vesting Hohensalzburg. De Festungsbahn gaat ’s morgens om 9 uur open.


Hohensalzburg

Boven op de Festungsberg, een heuvel aan de zuidelijke kant van de binnenstad van Salzburg, staat de vesting #Hohensalzburg. Deze enorme burcht is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ten eerste is het kasteel een mooi voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Ten tweede zitten er binnen het grote complex drie musea gevestigd die de moeite waard zijn. Ten derde biedt het kasteel een fantastisch uitzicht over de stad en de in de wintermaanden met sneeuw bedekte bergen die in de vorm van een halve kom rondom de stad liggen. Hohensalzburg is het hele jaar door te bezoeken, zelfs op de feestdagen. Er zijn twee manieren om de vesting te bereiken. Je kunt te voet naar boven lopen. Vanaf de Domplatz loop je in zo’n 10 tot 12 minuten naar de entree van de burcht. Je kunt ook met de de kabelspoorlijn naar boven gaan. Echt tijd besparen doe je amper, maar het is wel minder inspannend dan te voet naar boven gaan.


Tomaselli is een 'must' als je Salzburg bezoekt. Het is het oudste koffiehuis van Oostenrijk en stamt uit 1705. Het motto van Tomaselli is "Een levensgevoel...", beter kan het niet gezegd worden. Van buiten ziet het er prachtig uit met een balkon waar je in de zomer ook kunt zitten. Binnen heeft het dé traditionele koffiehuizensfeer van weleer. Obers lopen netjes in pak en bedienen je statig, dames lopen in mooi uniform en zwieren rond met dienbladen vol gebak...


Als je van plan bent om meerdere dagen in Salzburg te blijven en veel musea te bezoeken, dan is de aanschaf van een Salzburg Card zeker aan te raden. Met deze kaart kun je gratis de musea in, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer en kun je met de verschillende liften naar de uitzichtpunten. Ook krijg je met deze kaart veel kortingen.
Liever even met ons "sparren" bel gerust (06 53622051 of 0651141249) of stuur even een mailtje somethingblue@travelcompany.nl Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.Comments


bottom of page