top of page
  • Foto van schrijverPetra

Kies eens een stad

De wereld is gewoonweg té mooi om niet te reizen. Stedentrips zijn perfect om nieuwe culturen te leren kennen. Zeker als je verblijft in een buitenwijk bijvoorbeeld, waar doorgaans meer locals wonen volgens hun eigen ritme. Neem eens een kijkje in hun levens. Waar gaan zij eten, wat zijn hun tips voor de omgeving? Stel jezelf open voor andere mensen en verbreed zo je horizon. Wie weet welke wijze levenslessen of recepten jij mee naar huis neemt.


Een stedentrip kan altijd. Je boekt je stedentrip al vanaf een periode van 2 dagen. Dit kun je naar wens uitbreiden zo lang je wilt. Doorgaans is 3 tot 5 dagen een populaire tijd voor een stedentrip. Heb je daar wel tijd voor? Oh, jazeker! Vooral als jij je stedentrip slim inplant, hoeft het je bijna geen vakantiedagen te kosten. Bekijk de jaarkalender en neem vrij rondom de dagen dat jij toch al vrij bent. Wedden dat dat stedentripje ineens toch in de planning past?


Wil je eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden, schroom niet om contact op te nemen. Met jullie wensen en budget gaan wij graag op zoek naar de mooiste bestemmingen en accommodaties en uiteraard corona veilig. Ook nu is er meer mogelijk dan je denkt.


somethingblue@travelcompany.nl of bel even 0653622051 / 0651141249


Op de foto's: Wenen

De geschiedenis van #Wenen gaat terug tot aan de eerste eeuw na Christus. Het huidige stadsbeeld kreeg tijdens het regentschap van Keizerin Maria Theresia, en van Keizer Frans Joseph haar barokke uiterlijk. Vooral te zien aan de prachtig aangelegde boulevard de Ringstraße.


De imperiale pracht en praal van Schloss #Schönbrunn, de voormalige zomeresidentie van de keizer, met betoverende parken, het Palmenhaus, de Gloriette en de dierentuin, maar ook de Hofburg, het centrum van het Habsburgse rijk, dragen vandaag de dag nog steeds de flair van de #Donaumonarchie uit.


In het Schloss #Belvedere is tegenwoordig de Oostenrijkse Galerie ondergebracht. Hier vindt je een grote verzameling met werken van Klimt, Kokoschka en Schiele. De symbolen van Wenen zijn de gotische #Stephansdom in het centrum, het reuzenrad in het Weense Prater, een attractiepark met een rijke traditie, en de Spaanse Hofreitschule met hun beroemde Lipizzaner paarden dressuur.


Wenen staat internationaal bekend als muziekstad. Componisten als, #Strauß, #Mozart, Beethoven en Haydn hebben hier gewerkt. De Wiener Philharmoniker en de Staatsopera behoren tot de wereldtop en de Wiener #Sängerknaben betoveren met hun gouden keeltjes muziekliefhebbers over de hele wereld.


De fascinerende mix van de Weense traditie (koffiehuis, Heuriger) en moderne restaurants en shoppingmogelijkheden, net als internationaal gerenommeerde evenementen, geven de stad een bijzondere sfeer. Wenen heeft nog iets bijzonders te bieden: een buitengewoon groot aantal groene zones en nabijgelegen recreatiegebieden zoals het #Wienerwald, de #Praterauen of de #Donauinsel.


Comentarios


bottom of page