top of page
  • Foto van schrijverPetra

Tanzania


De jaarlijkse migratie in de #Serengeti en de unieke #Ngorongorokrater zijn slechts twee van de hoogtepunten die #Tanzania je kan bieden. Het Oost-Afrikaanse land blinkt uit in uitgestrekte nationale parken en de enorme diversiteit aan wild. Naast de Big Five kan je hier ook jakhalzen, arenden, hyena’s, kudu’s, lammergieren en zeer zeldzame wilde honden tegenkomen. En naast eerder genoemde hoogtepunten zijn ook de mindere bekende parken Lake Manyara, Tarangire, Ruaha, Katavi en Mahale Mountains zeer aan te raden.

Even schitterend en divers is de cultuur van Tanzania. Portugese kolonialisten, Indische en Perzische handelaars, Arabische slavenhandelaren en Britse veroveraars hebben een mengelmoes van architectuur en cultuur achtergelaten. Zoals in Stone Town op Zanzibar, waar victoriaanse en Arabische gebouwen elkaar afwisselen. Ook op het gebied van taal is Tanzania een ware smeltkroes. Er worden meer dan honderd verschillende talen gesproken. Elk van de vier grootste taalfamilies van Afrika – Bantoetalen, Koesjitische talen, Nilotische talen en Khoisantalen – zijn vertegenwoordigd in dit land in Oost-Afrika. De officiële talen van Tanzania zijn het Swahili en het Engels.


Dar es Salaam ( betekenis; place of peace) is een van de grootste steden van Afrika. Een hectische metropool waar je verrassend genoeg het Afrikaanse paradijs binnen handbereik hebt. Zo is de stad gezegend met mooie stranden, maar je kunt ook een uitstapje maken naar eilanden en natuurparken in de omgeving.


Wat is er te doen in Dar es Salaam?

  • Het Nationaal Museum is een must voor reizigers met een passie voor archeologie. In het museum liggen de fossiele vondsten uit de Olduvai Gorge, ook wel 'de geboortegrond van de mens' genoemd.

  • In het Village Museum kun je op tekeningen en schilderijen, door dans- en muziekoptreden zien hoe stammen leven in verschillende delen van Tanzania.

  • Ga shoppen op de kleurrijke en bijzonder hectische Kariakoo Markt.

  • Stap in Dar es Salaam op de boot voor een dagje Zanzibar.

  • Geniet van de zon op het strand van Oyster Bay.

Zanzibar staat bekend als hét vakantieparadijs van #Tanzania en eigenlijk van heel Afrika. De met palmbomen begroeide parelwitte zandstranden en de kristalheldere azuurblauwe zee zijn bekend over de gehele wereld als ‘de Zanzibar vakantie‘. #Zanzibar ligt in de Indische Oceaan op ca. 50 kilometer afstand vanaf het Tanzaniaanse vaste land. Zanzibar behoort samen met #MafiaEiland en #Pemba Eiland tot een eilandengroep en worden ook wel de Specerijen eilanden genoemd, omdat het zo rijk is aan allerlei specerijen. Op Zanzibar is enorm veel te doen. Zo is het eiland rijk aan historie en is het erg leuk om het typisch Afrikaanse stadje #Stonetown te bezoeken. Er zijn vele excursies en activiteiten mogelijk, zowel op het land als in de schitterende zee. Je kunt er ook heel goed lekker niks doen en jezelf lekker laten verwennen met heerlijk eten en drinken. Zo kun je lekker tot rust komen van de dagelijkse druktes of van je indrukwekkende Tanzania safari of rondreis

In de E-inspiratie van deze maand lees je meer over de prachtig groene #Seychellen


Meer weten over de mogelijkheden? We stellen met plezier een reis voor je samen naar jouw wensen - of vinden die pakketreis die bij jouw plannen past. Onze service is zonder extra kosten, dus bel/mail gerust. En komt overdag niet uit, laat het weten dan spreken we in de avond af. Geen enkel probleem. Je verwachtingen overtreffen daar gaan wij voor! #somethingbluetravel #persoonlijkreisadviseurs #alleaandachtvoorjou #reisadviesaanhuis #extraservicegeenextrakosten #altijdbereikbaar #vakantie #huwelijksreis #campervakantie #cruises #treinreizen #groepsreizen #singlereizen #zorgeloosgenietenvanideetotthuiskomst www.somethingblueevents.nl

Comments


bottom of page